Tenisz

Íme a tippünk Fucsovics első ATP-döntőjére

  • Cesc18

A magyar játékos szombaton a német Peter Gojowczykkal néz farkasszemet a genfi tenisztorna fináléjában.

Két nem kiemelt játékos vívja a genfi tenisztorna döntőjét 2018-ban, közülük az egyik pedig nem más, mint Fucsovics Márton. Újabb mérföldkő ez a junior Grand Slam-bajnokunk karrierjében, és könnyen lehet, hogy a lehető legszebben ér véget ez a tündérmese, hiszen a fináléban Peter Gojowczyk ellen sem esélytelenként léphet pályára. 

Fucsovics első ATP-döntőjére készül Genfben. - Fotó: ATP

Pénteken Fucsovics pályafutása első ATP-elődöntőjében komoly mentális erőről tett tanubizonyságot, ugyanis Steve Johnson ellen 2-6, 0-3-as hátrányból tudott nyerni. A második szett megfordítása után a döntő felvonásban már esélyt sem adott amerikai riválisának. Egész héten nagyon komoly teniszt tett a pályára Marci, pedig négy ellenfeléből három is a kiemeltek közé tartozott. 

Hosszú ideje nem volt ekkora magyar siker, egészen pontosan 1984-ig kell visszamennünk az időben, amikor legutóbb honi férfi játékosért szoríthattunk egy egyéni ATP-torna döntőjében. 34 éve Taróczy Balázsnak Indianapolisban jött össze ugyanez a bravúr. 
Fogadás a győztesre    
Fucsovics Márton  Peter Gojowczyk
1.75 1.85
Fogadási határidő: 15:30

A bukmékerek Fucsovicsot szolid favoritnak hozták ki, de valójában ez egy abszolút ki-ki meccs lesz. Gojowczyk ugyanis úgyanúgy, mint Marci, pályafutása talán legszebb időszakát éli. Az Ivo Karlovic, David Ferrer, Andreas Seppi, Fabio Fognini kvartetten rágta át magát, ami szintén nem gyenge névsor. Kemény pályán kétszer is eljutott már ATP-versenyen döntőig, salakon viszont ez lesz neki az első. 

Jól érzem magam Genfben, korábban itt több klubmeccset is játszottam és jól ismerem a pályát. Általában a salak nem a legjobb borításom, de Genfben nagyon gyors a pálya, ez pedig segíti az agrsszív játékomat. 

- nyilatkozta a német, akitől szintén meggyőző játékot láthattunk az elmúlt napokban. 

Két olyan játékos csap tehát össze a döntőben, akik komfortosan mozognak a pályán, érzik a játékot és tele vannak önbizalommal. Bár Gojowczyk agresszív tenisze nagyon veszélyes, de úgy gondoljuk, hogy Fucsovics méltó ellenfele lesz a döntőben.

  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.73