Tenisz

Három tippel támadunk a nyitónapon - tippek a Roland Garrosra

  • Cesc18

Elkerüljük a sztárok meccseit a nyitónapon, az értéket a kevésbé neves párharcok tartogatják.

Vasárnap 16 férfi és 16 női összecsapással elrajtol a 122. francia nyílt teniszbajnokság. Az uraknál a nagyobb nevek közül Alexander ZverevnekGrigor Dimitrovnak, David Goffinnak, Pablo Carreno-Bustának és Kei Nisikorinak lesz jelenése a nyitónapon. Papíron egyiküknek sem kellene, hogy gondot okozzon a továbbjutás, ám például a bolgár azzal a Viktor Troickivel randevúzik, akitől éppen Párizsban döntő szettben kikapott. Goffinnak sem biztos, hogy egyszerű dolga lesz Robin Haase ellen, aki időnként rettentően kellemetlen ellenfél tud lenni.

Fogadás szempontjából azonban ezekben a meccsekben nincs sok fantázia, sokkal inkább tartogat értéket két nem kiemelt dél-amerikai, az argentin Federico Delbonis és a brazil Thomaz Bellucci összecsapása. 

Thomaz Bellucci a mezőny egyik legnagyobb harcosa. - Fotó: ATP

A bukiknál Delbonis a favorit, ám Bellucci a selejtező leküzdésével jelezte, hogy nincs rossz formában. Az argentinnak soha nem tartozott a legkedvesebb versenyei közé a Roland Garros, tavaly 1.10-es favoritként is sikerült 3-0-ra kikapnia... Nem hangolt valami jól a tornára, így egyáltalán nem lenne meglepő, ha ismét korán búcsúzna, viszont mivel ez egy komoly presztízs csata köztük, nem várható egyoldalú ütközet. 

  • Játékok száma - 38.5 felett @ 1.80    

Maradva a dél-amerikai vonalnál, az egyik legjobb értéket a chilei Nicolas Jarry szorzója tartogatja, akire 1.60 körül fogadhatunk a salakon nem túl acélos Jared Donaldson ellen. Ugyan Donaldsonnak nincs rossz lábmunkája, de látszik rajta, hogy kemény pályán nevelkedett. Jarry sokkal otthonosabban mozog salakon, ráadásul élete legjobb szezonját futja. A pazar dél-amerikai tornákon elért eredményei után nem lehet csalódott az európai salakszezonban játszott meccseivel sem. Az adogatása egy biztos pont, míg Donaldson fejben könnyen szét tud esni, így számunkra nem kérdés, hogy ezen a meccsen a chilei a favorit.

  • Jarry jut tovább @ 1.62

Ami a hölgyeket illeti, a sztárok közül a nyitónapon bemutatkozik Jelena Ostapenko, Elina Svitolina és Venus Williams is. Közülük messze Svitolinának sikerült a legjobban hangolnia a tornára, miután Rómában megvédte címét. Alja Tomljanovicot papíron kettőben vernie kellene, de azért az ausztrál nem egy könnyű ellenfél és egy Grand Slamet sem könnyű elkezdeni délelőtt 11 órakor. Ostapenkónak is lehetnek nehéz pillanatai címvédőként az ukrán Kateryna Kozlova ellen. Venus pedig azzal a Qiang Wanggal csap össze, akivel tavaly is az első körben találkozott, akkor az amerikai rendesen megszenvedett és csak 6-4, 7-6-ra tudott nyerni. A 20.5-nél több játék tipp erre a meccsre kifejezetten jónak tűnik. 

Alize Cornet kemény meccs előtt áll. - Fotó: WTA

A centerpályán kapott helyet a hazai kedvenc Alize Cornet és a korábbi döntős Sara Errani ütközete. Nem szép dolog ilyet írni, de ez óriási "roncsderbinek" ígérkezik, amellett, hogy mindkét részről észveszejtően nagy küzdést láthatunk majd. Ebben a meccsben abszolút benne van, hogy egy háromszettes thriller dönt a győztes kilétéről.

  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.90    

Kíváncsian várjuk Petra Martic bemutatkozását, aki tavaly a selejtezőből egészen a legjobb 16-ig menetelt. A horvát lány nagyon ráérzett a Grand Slamek hangulatára, hiszen ezt utána megismételte Wimbledonban és idén Melbourne-ben is. Oda kell tehát rá figyelni, elvileg az első körben Yafan Wang nem okozhat számára problémát, hiszen a kínai lány salakon nem tényező. Martic szettveszteség nélküli továbbjutására 1.60-as oddson fogadhatunk az állami irodában.