Angol foci

Ehhez a meccshez képest a BL-döntő kismiska!

  • varin

Óriási meccsnek ígérkezik az Aston Villa és a Fulham londoni összecsapása, amely felvezeti a BL-döntőt.

Fotó: Cottagers

Nagyon fontos mérkőzést rendeznek szombaton este Kijevben, hiszen kétségtelenül a Bajnokok Ligája fináléja az európai futballszezon megkoronázása. Azonban hogy egy csapat az első vagy a második helyen végez-e a BL-ben, szinte kizárólag a presztízs miatt fontos, anyagilag olyan hatalmas bevételkülönbséget nem jelent az ilyen szinten álló csapatoknak. Rendeznek azonban szombaton egy másik találkozót is, amelyet nem véletlenül tartanak a futballvilág egyik legfontosabb és legtöbb bevételt jelentő mérkőzésének.

   
Fulham Döntetlen Aston Villa
2.25 2.90 3.15

A Wembley Stadionban az Aston Villa és a Fulham feszül egymásnak, hogy eldöntsék, melyik csapat csatlakozik a Wolverhamptonhoz és a Cardiffhoz a Premier League-be. A feljutó gárda ugyanis a különböző juttatásoknak köszönhetően egy év alatt mintegy 160 millió fontot kaszál, amely akár 280-ra is rúghat, ha esetleg az első szezont túlélik a PL-ben.

"Amíg Kijevben csupán 4 millió fontnyi különbségért játszanak a csapatok, ráadásul már a jövő évi BL-indulás is zsebben van, addig Londonban hihetetlenül nagy lesz a tét, amelyhez képest a BL-meccs eltörpül" - nyilatkozta Dan Jones, a Deloitte könyvvizsgáló vállalat sportgazdasággal foglalkozó feje.

Idén ráadásul egy igen nívós párharc jutott a szurkolóknak osztályrészül, hiszen az Aston Villa a Premier League alapítói közé tartozik, míg a Fulham 13 szezont töltött korábban az angol topligában. Ismert nevekből egyik oldalon sem lesz hiány, a birminghamieket Steve Bruce irányítja és a keretben találjuk például John Terryt, míg a Fulhamnél az angol futball egyik nagy reménysége, Ryan Sessegnon mellett a Newcastle-ben is többször eredményes Alekszandr Mitrovicsot találjuk.

Ami a párosítást illeti, mindkét csapat döntőbeli szerepése papírformának mondható, ám egyik gárda elődöntője sem volt sétagalopp, hiszen a birminghamiek 1-0-s, a londoniak 2-1-es összesítéssel jutottak túl ellenfelükön.

[2760990] 2018-05-26 18:00:00 Aston Villa - Fulhamx

Ami a múltbeli eredményeiket illeti, túl sok kiindulási alapot nem jelenthetnek a számok, hiszen idén és tavaly is a pályaválasztó tudott nyerni, míg szombaton ugye semleges pályán játszanak.

A fogadkozás természetesen mindkét oldalon óriási, és bizony van is ok az optimizmusra. A Fulham egy 23 mérkőzéses veretlenségi szériával alapozta még a playoffot, míg a Villánál az idény második fele szintén jól sikerült, ráadásul nulla gólon tartották 180 percig a Middlesbrough együttesét.

A bukmékereknél a londoni gárda számít egyébként favoritnak, Gera Zoltán egykori csapatára 1.60-as oddson fogadhatunk, míg a Villa szorzója 2.10 a feljutásra. Arra, hogy nem esik 3 gól, 1.50-es szorzóval tehetünk pénzt, ami még az alacsony szorzó ellenére is jó fogadásnak tűnik, hiszen az utolsó hat döntőben összesen hat gól esett. Olyan nagyon most se lepődjünk meg mondjuk egy 0-0-n.


A Wembley Stadion vasárnap és hétfőn is otthont ad egyébként egy-egy finálénak. A hét utolsó napján a Rotherham és a Shrewsbury a Championshipért, hétfőn pedig a Coventry és az Exeter a League 1-ért száll csatába.

[2760990] 2018-05-26 18:00:00 Aston Villa - Fulhamx;