Bajnokok Ligája

Korrekt pénzt kereshetünk, ha Szalah ellen fogadunk

A Liverpool szupersztárja vallási okokból elképzelhető, hogy nem lesz csúcsformában a kijevi döntőben.

A 2017/18-as klubszezon egyik legnagyobb szenzációja volt Mohamed Szalah teljesítménye, a Liverpool egyiptomi támadója elnyerte a gólkirályi címet Angliában, őt választották a Premier League legjobbjának és sokan már az Aranylabda következő győzteseként látják őt.

Szalah nem lesz topformában? / Fotó: dailymail.com

Szalah a Bajnokok Ligájában is maradandót alkotott, főleg az egyenes kieséses szakaszban brillírozott, a Roma elleni hazai elődöntőn duplázott, de a Manchester City kapuját is oda-vissza bevette.

Szalah összesen 10 gólt szerzett a BL idei kiírásában, így nem csoda, hogy a Vörösökért szorítók többsége az egyiptomi játékostól várja a gólt vagy gólokat Kijevben is. Az állami bukmékernél például 1.90-es szorzóval lehet fogadni egy Szalah-gólra, ami a számok nyelvére lefordítva annyit jelent, hogy 52,63% esélyünk van nyerni ezzel a tippel.

Csakhogy van itt egy olyan tényező, amit érdemes megvizsgálni.

Ez pedig nem más, mint hogy Szalah éppen javában tartja a Ramadánt, ami a muszlim világ egyik legfontosabb alappillére, amelynek keretében a muszlim vallású emberek egy hónapon keresztül böjtölnek.

Az iszlám hit szerint ilyenkor a hívőknek 30 napos böjtöt kell tartaniuk, amitől a test és a lélek megtisztulását várják. Napkeltétől napnyugtáig tartózkodniuk kell az evéstől, ivástól, dohányzástól, a nemi kapcsolattól, kerülniük kell a dühöt, az erőszakot, az irigységet, a vágyat, a pletykát. 

Ez pedig azt jelenti, hogy Mo Szalah a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-döntőt megelőző 16-18 órában sem inni, sem enni nem fog.

A nemzetközi futballban nem egyedi a történet, korábban is előfordult már, hogy a muszlim vallású játékosok a Ramadán ideje alatt is pályára lépnek. De azért egy Bajnokok Ligája-döntő azért más kategória, ráadásul Szalah a Liverpool legfontosabb láncszeme, még ha Mané vagy éppen Firmino is kiváló képességű futballista.

M. Szalah gólt szerez  
Igen Nem
1.90 1.70

A madridi székhelyű Marca megpróbálta körüljárni a témát, pontosabban arra próbált választ találni, hogy vajon mennyire befolyásolja majd Szalah teljesítményét a böjtölés.

Nabil El Zhar, a Leganes marokkói középpályása például azt mondta, ő ilyenkor jobban játszik, mert "belülről is megtisztul".

A lap által megkérdezett dietetikus szerint azonban igenis megviselhet egy játékost a böjt. "Bár érezhetik azt a játékosok, hogy megtisztulnak, a mozgásra azért kevésbé felkészültek. Ha Szalah teljesen betartja a Ramadánt, akkor a teljesítménye alacsonyabb lesz, sokkal nagyobb energiákat kell majd felhasználni egy ilyen szintű mérkőzésen".

Persze felmerül, hogy Szalah megoldja 'okosba' ezt a dolgot, ám a lapnak nyilatkozó egyik közeli ismerős szerint a támadó hithű muzulmánként betartja a 30 napos böjtölést.

Klopp tehát aggódhat Szalah formája miatt, ráadásul Mané is Ramadánt tart, vagyis két kezdőcsatára nem biztos, hogy a legjobb erőállapotban lesz.

Mindezt figyelembe véve, a Szalah nem lő gólt opció 1.70-ért nem is rossz ötlet, főleg ha hozzávesszük, hogy Kijevben Marcelo vagy esetleg Sergio Ramos vigyázz majd rá.

Te mit gondolsz? 

 

 

 

[2747589] 2018-05-26 20:45:00 Real Madrid - Liverpoolx;