Női kézilabda

Következik a magyar kézilabda megcsúfolása?

Avagy szerdán csak az a kérdés, hogy az FTC vagy a Győr döngöli jobban a földbe ellenfelét, merthogy ez dönt a bajnoki aranyról...

Vajon a Fradi vagy a Győr alázza meg jobban az ellenfelét szerdán? - Fotó: Facebook

Köszönhetően a sajátos szabályoknak, a magyar női élvonalbeli kézilabda-bajnokságot az a csapat nyeri meg a Győr és a Ferencváros közül, amely csapat jobban a földbe tudja döngölni ellenfelét a szerdai, utolsó játéknapon. Mindez pedig egyértelmű, hogy nem tesz jót a magyar kézilabdának.

Az utolsó játéknapot a Ferencváros várja az élről, köszönhetően annak, hogy vasárnap 46-19-re (!) tudott nyerni a Kecskemét otthonában, így gólarányát +273-ra javította. A Győr +267-tel követi a fővárosiakat, mivel Ambros Martín alakulata "csak" 47-33-ra (!) győzte le a Budaörs alakulatát. Utóbbi roppant érdekes eredmény, hiszen az ugye megvan, hogy az ETO a 25. fordulóban 7 híján annyi gólt kapott az NB I középcsapatától, mint amennyit a Bajnokok Ligája Final Four elődöntőjében a CSM Bukaresttől és fináléjában a Vardar Szkopjétól? És az, hogy a "lóti-futi" előtt a Győr a Kisvárdának és a tökutolsó Vasasnak idegenben összesen csak négy góllal dobott többet, mint a Budaörsnek? 

Szerdán borítékolható, hogy még egy lapáttal rátesznek a csapatok vasárnaphoz képest, gyakorlatilag jobban küzdenek majd, mint a sorsdöntőnek ítélt Győr-Ferencváros ütközeten. A sors pedig úgy hozta, hogy a hétközi ellenfelek legjobbjai kihagyják a találkozót, vagyis a szokásosnál is nagyobb gólkülönbségű, gyakorlatilag megalázó sikert arathat a két gigász...

A Békéscsaba legjobbja, Jovana Kovacsevics, a klub szezonbeli legeredményesebb játékosa (137 lőtt gól fűződik a nevéhez a 640 csabai találatból), biztosan nem lép pályára sérülés miatt a Győr ellen, míg a Vác legjobb heteslövője, Karoline De Souza (110 gólt lőtt a bajnokságban eddig, abból 62-t büntetőből) Achilles-ín, illetve Helembai Fanny (55 találatot szerzett az NB I-ben idén) is kihagyja az FTC elleni találkozót epeműtét miatt.

Mindezek után érdemes egy pillantást vetni a hendikepekre, amit csak külföldi irodákban lehet fogadni, mivel a     nem kíván állást foglalni az utolsó fordulóban.

Az utolsó fordulóra kínált hendikep határok és oddsok
Mérkőzés Hendikep határ Hazai Vendég
Győr-Békéscsaba -22,5 (-14,5) 1.85 1.85
FTC-Vác -15,5 (-6,5) 1.85 1.85
*Zárójelben a tavaly kínált hendikep határok.

A Győr perpillanat 22,5 gólos (!) favoritnak számít (egy éve "csak" 14,5-es hendikepet kínáltak az ETO a lila-fehérek ellen hazai pályán), míg a Ferencváros 15,5 gólos (!) esélyes a Vác ellen (egy éve mindössze 6,5 volt a line). A bukmékerek szerint tehát úgy kalkulálnak, hogy, ha nüanszokkal is, de az ETO lesz a magyar bajnok. Mindennek pedig mi is szemtanúi lehetünk, hiszen az M4 Sport élő körkapcsolással tudósít szerda délután 6-tól a két találkozóról.

Szerinted ki lesz a magyar bajnok?