Foci-vb 2018

Hiába vagy gólkirály, ha Messi nem kedvel, megszívtad!

  • varin

Mauro Icardi azért maradt ki a válogatott keretből, mert elszerette honfitársa feleségét. Messi dönthetett az ügyben.

Kihirdette világbajnoki keretét Jorge Sampaoli, az argentinok szövetségi kapitánya. A viszontagságokkal teli selejtezősorozatot követően Messiék utolsó igazán nagy lehetősége lesz az oroszországi világbajnokság, ám a kerethirdetésnél ezúttal is egy érdekes affér játszott szerepet.

Fotó: 101 Great Goals

A támadók között ott találjuk ugyanis Lionel Messit, Paulo Dybalát, Gonzalo Higuaínt és Sergio Agüerót, ám a kétszeres olasz gólkirály, idén a bajnokságban 29 gólt szerző Mauro Icardi biztosan lemarad az oroszországi járatról. Ennek oka pedig korántsem a pályán nyújtott teljesítménye, sokkal inkább az, hogy a csapat vezérével, Lionel Messivel nem ápol jó viszonyt.

Az affér még 2013-ban kezdődött, amikor is Icardi összeszűrte a levet Messi korábbi csapattársának, Máxi Lopeznek a feleségével, akivel még a Sampdoriában játszottak együtt. A honfitársak természetesen azóta nem beszélnek egymással, Wanda Nara, Máxi volt felesége pedig hozzáment Icardihoz és vitte a három gyereket is.

Az esetről nemrég Hernán Crespo nyilatkozott a Gazzetta dello Sportnak, kiemelve, hogy Icardi szerinte nem kerül be a keretbe, ugyanis nem tartozik Messi baráti körébe. A 42 éves sztár úgy vélekedett, a büntetőterületen belül nincs jobb játékos Icardinál, így szükség lenne rá Oroszországban is, de az Inter támadója "nem része a mágikus körnek".

Az argentin csapat - nem csak emiatt - nem számít esélyes csapatnak a világbajnokságon, hiszen a sorban csak az ötödikek. Akik azonban hisznek benne, hogy Messiék megragadják az utolsó szalmaszálat, pénzük 10-szeresét nyerhetik vissza.

Melyik ország nyeri a világbajnokságot?
   
Brazília 5.00
Németország 5.50
Spanyolország 7.00
Franciaország 7.50
Argentína 10.00
Belgium 12.00