NB I

A Fradié a legkisebb odds, duplázhatunk a Vasassal

Az utolsó előtti fordulóra kerül sor hétvégén az OTP Bank Ligában, a Tippmixpro jó szokásához híven már most kijött az oddsokkal.

Két kör maradt hátra az OTP Bank Liga 2017/18-as idényéből, így most már nem hibázhatnak a még elérhető célokért harcoló alakulatok. A Vidi és a Fradi és hazai pályán gyűjtheti be a három pontot, míg a kiesés elkerülésért küzdő csapatok közül a Vasas játszhat pályaválasztóként. De lássuk a szorzókat!

   
  1 x 2
Vasas-  Haladás 2.15 3.25 3.25
Paks - Balmazújváros 2.20 3.45 3.00
Debrecen - Puskás Akadémia 1.95 3.30 3.70
Mezőkövesd - Újpest 2.40 3.15 2.85
FTC - Diósgyőr 1.40 4.80 6.25
Videoton - Honvéd 1.55 4.20 4.95

A Vasas volt a hétvégi forduló vesztese, miután az angyalföldiek kikaptak a Viditől, miközben a Balmazújváros, a Mezőkövesd és a Diósgyőr is nyerni tudott. A piros-kékek visszacsúsztak a sereghajtó pozícióba, ha pedig vasárnap nem gyűrik le a Haladást, akkor alighanem készülhetnek az NB II-es küzdelmekre. Márpedig a Haladás tavasszal egyértelműen jobb formában van, ráadásul matematikailag még veszélyeztetett a kiesést érintően, így igazi ki-ki meccsre számíthatunk.

Ehhez képest a bukik a Vasast favorizálják, a szombathelyiek győzelme bőven hármas szorzó felett fizet. Ezt viszont ki is használhatjuk, hiszen a Vasas október 17. óta tíz hazai bajnoki mérkőzésén mindössze öt pontot szerzett, ráadásul immár 270 perce nem szerzett gólt hazai pályán, ami jelen esetben az újpesti Szusza Ferenc stadion.

A Paks a biztos bennmaradás tudatában talán már kiengedett, hiszen a közel 70 percet emberhátrányban játszó Diósgyőrnek gólt sem sikerült lőnie. Csertői Aurél fiai ezúttal egy másik veszélyeztetett csapattal, a Balmazújvárossal találkozik, amely a Loki kiütése után komoly önbizalmat meríthetett. A szorzók itt mintha picit túlzóak lennének, a Balmaz kínált hármas odds igen magas, így pedig az X2-re kapható 1.56-os fogadás szerintünk játszható.

A Debrecen majd a szerdán kupadöntőt játszó Puskás Akadémiát fogadja. A felcsúti gárda teljesítményét nagyban befolyásolhatja majd az Újpest elleni finálé eredménye, mindenesetre a Puskás még nem tudott meccset nyerni ebben a felállásban a Loki ellen. A Balmaz elleni 0-4 miatt azonban felmerül annak a lehetősége is, hogy a Debrecen esetleg nem is szeretne annyira az Európa Ligában indulni, így a hajdúságiak nyeretésével mi most mindenképpen óvatosan bánnánk.

A Puskáshoz hasonlóan az Újpest produkcióját is alapjaiban határozhatja meg a szerdai kupadöntő. Újpesten cél a nemzetközi kupaszereplés, így ha nem lesz meg a kupagyőzelem, akkor a dobogót kellene valahogy elcsípni. Mivel a Honvéd a Videoton vendége lesz, ezért Novothnyék egy sikerrel akár előzhetnének is, ám jó formában lévő Mezőkövesd nagyon rágós falat lesz. Kuttor Attila legénysége zsinórban három bajnokit nyert meg, amivel tulajdonképpen elkerülte a kiesést. Érdekes lehet viszont, hogy az Újpest minden meccsét megnyert ebben a felállásban a borsodiak ellen, ha ezt nézzük a 2.85-ös odds igen csábító.

A sor végén jöjjön a két bajnokaspiráns. A Fradi a Diósgyőrt fogadja hazai pályán és ha nem akarja megkönnyíteni a Vidi dolgát, le kell győznie a miskolci csapatot. Erre azért elég nagy esélyt látunk, így az 1.40-es szorzót reálisnak véljük, ugyanakkor a Diósgyőrt sem írnánk le teljesen. főleg, hogy márciusban sikerült két vállra fektetnie a zöld-fehér brigádot.

A Videoton és a Honvéd a tavalyi kiírásban az utolsó fordulóban döntött a bajnoki címről és idén is elég fontos a két csapat hajrábeli ütközete. A Videoton számára egyszerű a recept, ha megnyeri a felcsúti találkozót, bajnoki címet ünnepelhet, hiszen a győzelmek számában a Ferencváros már nem tudná beérni. Jó hír a fehérváriaknak, hogy visszatérhet a csapatba Danko Lazovics is. Szerintünk a Vidi élni fog a lehetőséggel és legyőzi a Kispestet, ezzel pedig pontot tesz a bajnoki versenyfutás végére.

Ti milyen tippekben gondolkoztok a fordulóra?

 

239099
Borítókép: fradi.hu