Foci-vb 2018

Ki nyeri a világbajnokság Aranycipőjét?

A legtöbb gólt szerző játékos megtippelése a vb-k egyik legnépszerűbb hosszútávú piaca. Nézzük az esélyeket!

Az Aranycipőre pályázó támadófenoménok. fotó: 101 Great Goals

A közelgő oroszországi világbajnokság egyik legizgalmasabb hosszútávú fogadása a végső győztes mellett az Aranycipőt elnyerő játékos kiléte. Ez azért is különleges, hiszen az egy hónapos tornán a világ összes sztártámadója pályára lép és a klasszisokra elég erős oddsokat kínálnak a bukik.

Amire figyelni kell, hogy ezek a piacok a vb rajtjának napján, azaz június 14-én zárulnak.

Az egyik legjobban várt párharc egyértelműen napjaink két legnagyobb csillagának, Messinek és Ronaldónak a versenyfutása lesz. A jelen szorzók alapján mellettük Neymar és Griezmann a legesélyesebb befutója az Aranycipőnek. Azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sem Argentína sem Portugália válogatottját nem tartják a torna esélyesének.

Messi az eddig 15 világbajnoki meccsén 5 gólt szerzett - ebből négyet a 2014-es brazíliai kontinenstornán, ahol vezérletével a döntőig menetelt csapata. Ronaldo még silányabb statisztikával rendelkezik, eddig három vb-n lépett pályára és mindegyiken csupán egyszer volt eredményes. A portugál sztár ráadásul csak gyengébb ellenfelek hálóit tudta bevenni - Irán, Észak-Korea és Ghána voltak az "áldozatai". Persze a 2016-os Eb-győzelmet és idei formáját elnézve nem lenne meglepő, ha már a csoportkörben több találatot szerezne, mint eddig összesen.

Leo Messihez hasonlóan Neymar is négy gólig jutott a hazai rendezésű tornán és ha idén döntőig vezeti a Selecaót, akkor könnyen lehet, hogy az egyéni elismerés is az övé lesz. A PSG színeiben az idei klubszezon során 28 találatot jegyzett 30 meccsen. A brazil fenegyerek ha a hatodik győzelméig vezetné csapatát, akkor a Bajnokok Ligája kudarc ellenére könnyen lehet, hogy a FIFA Aranylabdájára is eséllyel pályázhatna.

A franciák esélyese sztártámadójuk, Antoine Grezmann, aki a legutóbbi válogatott megmérettetésen, azaz a francia rendezésű Eb-n hat gólt termelve megszerezte az Aranycipőt. A játékos konkurenseihez hasonlóan nagy formában van, hiszen klubjával, az Atlético Madriddal a napokban ünnepelhette az Európa Liga győzelmet, amelynek döntőjében két találattal segítette a Matracosokat. A válogatottban már 19-nél jár és figyelembe véve, hogy a franciák jó eséllyel pályáznak a vb-döntőbe kerülésre, mindenképp megfontolandó a rá való fogadás is.
 

Ti melyik játékosban éreztek value-t?
 

Legtöbb gólt szerző játékos a vb-n
Lionel Messi @10.00 Neymar @11.00 Antoine Griezmann @13.00
Timo Werner @17.00 Harry Kane @17.00 Gabriel Jesus @17.00
Romelu Lukaku @21.00 Luis Suarez @26.00 Edinson Cavani @26.00
Robert Lewandowski @34.00 Sergio Agüero @34.00 Thomas Müller @34.00
Kylian Mbappé @34.00 Gonzalo Higuaín @34.00 Alvaro Morata @34.00
Radamel Falcao @41.00 Paulo Dybala @41.00 Diego Costa @41.00
Szerinted melyik válogatott nyeri a 2018-as labdarúgó-világbajnokságot?x;