Olasz foci

Nincs több hibázási lehetőség - jön az utolsó nap!

megosztom

A Crotonénak Nápolyban kell nyernie, hogy legyen értelme számolgatni. Körkép az utolsó fordulóról.

Szombaton este a bajnok Juventusnál elbúcsúztatták Gianluigi Buffont, a Öreg Hölgy pedig 2-1-es sikerrel köszönt el szurkolóitól erre az évre. A vasárnapi játéknapra 9 mérkőzés maradt ezáltal, és mivel még a bronzérem, a BL-indulás. az EL-csoportkörbe jutás és egy kiesőhely is eldöntésre vár, igencsak sok izgalom vár ránk délután, illetve este is.

A 38. forduló szorzói
   
  1 x 2
Genoa-Torino 2.45 3.40 2.65
Cagliari-Atalanta 3.00 3.45 2.20
SPAL-Sampdoria 1.60 3.90 5.00
Napoli-Crotone 1.45 4.55 5.75
Chievo-Benevento 1.45 4.55 5.75
Milan-Fiorentina 1.80 3.60 4.05
Udinese-Bologna 1.50 4.00 6.00
Lazio-Internazionale 2.40 3.45 2.66
Sassuolo-Roma 3.80 3.60 1.85

Kezdjük a bronzéremmel, habár a nagy dolgok itt már alighanem eldőltek. Ha a Roma pontot szerez a Sassuolo ellen idegenben, megvan a dobogó, ha viszont kikapnak Dzekóék és a Lazio nyer, akkor a Sasok reppennek fel az alsó fokra.

Róma égszínkék felében azonban alighanem a döntetlent is aláírnák vasárnap estére, hiszen az Inter elleni ki-ki mérkőzés tétje a BL-indulás. Erről a mérkőzésről bővebben írtunk már tegnap, alighanem a 90 perc inkább a lapokról, mintsem a gólokról szól majd.

Kiadó még a hatodik hely, vagyis az automatikus EL-csoportkör. A Milan a tét nélkül játszó Fiorentinát fogadja, míg az Atalanta a Cagliarihoz látogat. Valószínűleg a sorrend nem fog változni, hiszen ehhez a bergamóiaknak pontot kell verniük a Rossonerikre, ami nem túl valószínű.

És akkor elérkeztünk a igencsak kusza kiesés elleni harchoz. Itt jelenleg a Crotone rettenetes helyzetben van, hiszen úgy kell jó eredményt elérnie, hogy az edzőjüket búcsúztató nápolyiak vendégei lesznek. Ha kikapnak, kiesnek, ha ikszelnek, csak akkor nem esnek ki, ha a SPAL otthon kikap a tét nélkül játszó Samp ellen.

A Crotone tavaly csodával határos módon maradt benn. Idén még nagyobb bravúrra lesz szükségük - Fotó: Archív

Ha viszont nyerni tud a piros-kék csapat, akkor hatalmas matek indulhat be. Matematikailag még kieshet a Chievo és az Udinese is, de a veronaiak a pofozógép Beneventót fogadják, míg az udineiek a Bolognát látják vendégül. A veronaiakra kínált 1.45 ugyan nem rossz, de egy iksszel már biztos a bennmaradásuk.

Sok múlik tehát a Napoli-Crotone találkozón, ám nem véletlenül adnak csupán 1.25-szörös szorzót a kiscsapat bennmaradására. Még ha esetleg meg is verik valahogyan a Napolit, még akkor is az szükséges a bennmaradásukhoz, hogy

  • a SPAL ne verje meg a Sampdoriát, vagy
     
  • a Cagliari ne verje meg az Atalantát, vagy
     
  • az Udinese kikapjon a Bologna ellen, vagy
     
  •  a Chievo ne verje meg a Beneventót.

Mindezek szellemében nem várható óriási dráma az utolsó játéknapon, ahogyan ezúttal a szokásos óriási gólgála is elmaradhat, ami a Serie A 38. játéknapjaira jellemző. Talán majd a Genoa és a Torino overeznek egy hatalmasat, az övék lesz ugyanis az egyetlen tét nélküli derbi.

2018-05-20;55
241306
megosztom