Kézilabda

Bátor tippel szállunk harcba a Veszprém - Szeged bajnoki döntőn

megosztom

Négygólos hátrány kellene a ledolgoznia a bajnoki döntőben a Veszprémnek.

32-28-as szegedi győzelemmel ért véget a férfi kézilabdázók bajnoki döntőjének első felvonása, így most a visszavágó előtt a trónkövetelő MOL-Pick Szeged igen biztató helyzetben találta magát.

1x2    
Veszprém Döntetlen Szeged
1.30 9.25 3.95

A fogadóirodák szerint a visszavágónak a pályaválasztó Veszprém az egyértelmű esélyese, hiszen Nagy Lászlóék győzelme 10 forintra hármat fizet, míg egy újabb szegedi sikerrel megnégyszerezhetjük a pénzünket. A bajnoki címet illetően viszont már teljesen egál az állás, az állami irodában 1.80-1.80-as szorzót kínálnak a csapatok bajnoki címére.

Az első meccs végeredménye egyébként azt jelenti, hogy akkor lesz címvédés, ha

  • a Veszprém négy góllal legyőzi a Szegedet, de 28 gól alatt tartja
     
  • legalább öt vagy több találattal megnyeri a meccset

 

A mostani szezonban - a Magyar Kupát is beleszámolva - összesen négy meccset játszottak egymás ellen a csapatok, kétszer a Szeged, kétszer pedig a Veszprém örülhetett a lefújás után.  Érdekesség, hogy az alapszakaszban mind a kétszer a vendégcsapat tudott nyerni.

A Veszprém csapatkapitánya szerint a négygólos hátrány ellenére is bőven van esélye a bakonyi alakulatnak a címvédésre, de ez csakis akkor lesz megvalósítható, ha a védekezést sikerül rendbe tenni.  "Csalódott voltam Szegeden a lefújás után. Egy szorosabb mérkőzés volt a terveimben, nem feltétlenül győzelem, de azt szerettük volna elérni. Az 50. percig ott voltunk 1-2 gólos hátrányban, ami kecsegtető lett volna. Óriási feladat van előttünk a visszavágóra tekintve.  A hibáinkat könyörtelenül kihasználta a Szeged, nem csak az első 10 percben, hanem a találkozó többi fázisában is. Ha ezt rendbe tudjuk szedni, illetve ha a védekezésünk hatékonyabb lesz, egy jobb kapusteljesítménnyel, akkor ez a 4 gólos, nagynak tűnő hátrány ledolgozható lesz" - fogalmazott Nagy László a veszpremhandball.hu-nak.

Ha már a védekezés, a fogadóirodák 54,5 gólon húzták meg az over/under határokat. Ez első ránézésre korrektnek tűnik, tudva lévén, hogy a Veszprém egyik fő célja az lesz ezen a meccsen, hogy minél kevesebb gólon tartsa a Szegedet. Az MK-döntőben 44 gólos meccset vívtak a felek, viszont a veszprémi bajnokin ugyanúgy 32 gólt tudtak lőni Pastor legényei, mint a múlt héten.

Gólszám    
Kevesebb, mint 54.5 Több, mint 54.5
1.85 1.75

Ami a hendikepet illeti, nem meglepő módon az oddsmesterek a 3,5 gólos határt szabták meg. Ezzel kapcsolatban már a héten publikáltunk egy cikket, amelyben felhívtuk a figyelmeteket arra, hogy a Tippmixprón egytizeddel jobb szorzót kaphatunk a Szeged +3,5-ös fogadásra.

Elérkezve a mérkőzés napjához, mi továbbra is úgy véljük, hogy a Tisza-parti alakulat az elmúlt 10 év legnagyobb lehetősége előtt áll. Évről évre sikerül megközelítenie a Veszprémet, de az áttörés valahogy mindig elmaradt.Ez a mostani négygólos előny azonban óriási sansz.

A Szeged önmagához képest jobban teljesített a szezonban és a téli hullámvölgyet leszámítva, hozta, amit hozni tud. A Veszprém viszont sokszor okozott csalódást a szurkolóinak, a Skjern elleni BL-búcsú pedig egyértelműen a szezon negatív szenzációja volt. Sok veszprémi játékos számára ez lesz az utolsó mérkőzés a klub színeiben, hiszen jelentős átalakulások jönnek a nyáron. (Távozik Alilovic, Such Timuzsin, Ugalde, Sulic és valószínűleg Ancsin és Jamali is.)

Összességében úgy véljük, ez nem a Veszprém szezonja, ezúttal nem annyira egységes a csapat, mint szokott, így a Szegedet sokkal motiváltabbnak érezzük ezúttal, ezért mi inkább rájuk fogadunk.

Veszprém - Szeged
hatharom.com
Szeged +3,5
@1.85
Fogadási határidő: 15:00
megosztom