Foci-vb 2018

A WhatsApp-on akart bundázni, egy életre eltiltották

  • ivan
megosztom

Egy héttel az oroszországi vb kerethirdetése előtt, életre szóló eltiltással sújtotta a szaúdi szövetség Fahad Al Mirdasi játékvezetőt.

Biztosan nem utazik majd az egy hónap múlva kezdődő labdarúgó-világbajnokságra az egyik legelismertebb szaúd-arábiai játékvezető, Fahad Al Mirdasi.

A bírót ugyanis élete végéig szóló eltiltással sújtotta az arab ország futballszövetsége (SAFF), miután kiderült, hogy a múlt szombati Király Kupa döntője előtt felajánlotta az egyik résztvevő Al-Ittihad csapatának "szolgálatait". A SAFF ezzel egyidőben arra kérte a FIFA-t, hogy távolítsa el Al Mirdasit az oroszországi vb játékvezetői keretéből is.

Fotó: insideworldfootball.com

A szaúdi szövetség tájékoztatása szerint a 32 éves Al Mirdasi a WhatsApp-on keresztül kereste fel az Al-Ittihad elnökét, aki viszont azonnal továbbküldte a játékvezető megvesztegetési kísérletére vonatkozó üzeneteit a szövetség felé.

A szervezet ekkor értesítette a hatóságokat, a játékvezetőt a rendőrség pedig őrizetbe vette, ahol végül minden beismert.

Tettével Al Mirdasi véget vetett játékvezetői karrierjének, amely egyébként meglehetősen szépen ívelt felfelé. 2016-ban a riói játékokon és a 2017-es Konföderációs Kupán is közreműködhetett, utóbbi tornán megkapta a Mexikó - Portugália bronzmérkőzést is. Mirdasi tagja volt az oroszországi vb 36 fős keretének is.

A Király Kupa-döntőn egyébként beugróként az angol Mark Clattenburg fújta a sípot, a meccset pedig hosszabbításban az Al-Ittihad nyerte meg.

megosztom