Német foci

Kár lenne kihagyni ezt az 1.85-ös szorzót a német kupadöntőn

Pikáns kis párharc lesz a Bayern-Frankfurt, ahol a Bőrnadrágosok leendő edzőjükkel találják szemben magukat.

A 2017/18-as DFB Pokal kiírásának fináléját a hagyományok szerint Berlinben rendezik és idén a Bayern München az Eintracht Frankfurt együttesével csap össze szombaton 20 órakor.

1x2    
Bayern München Döntetlen Eintracht Frankfurt
1.20 5.50 9.75

Az Eintracht játékosainak ismerős a kialakult szituáció, ugyanis zsinórban másodszor verekedték be magukat a döntőbe, tavaly a Dortmund ellen 2-1 arányban maradtak alul. Niko Kovac vezetésével a klub történetének ötödik kupagyőzelmére pályáznak, ám a feladat aligha lesz könnyebb, mint tavaly, hiszen a búcsúmeccsére készülő Jupp Heynckes vezette német rekordbajnokkal kell farkasszemet nézniük.

A Sasok útja meglehetősen simára sikeredett, öt győzelemmel, 13-1-es gólaránnyal jutottak el a döntőbe!

Szombaton véget ér a német klubfoci szezon! fotó: DFB Facebook

Nem csak Heynckes számára, hanem Kovac-nak is ez lesz az utolsó meccse és ami még pikánsabbá teszi a történetet, hogy nyártól a Bayern alkalmazottja lesz. A bajnokságban szerencsétlenül alakult számukra a szituáció és az utolsó meccsnapon elszenvedett vereség miatt a kupagyőzelem maradt az egyetlen esélyük, hogy jövőre a nemzetközi hadszíntéren is megmérettethessenek. A csapat egyik legjobbja, a sokak számára nem ismeretlen Kevin-Prince Boateng a következőket mondta a sorsdöntő csata előtt. 

Próbáljuk leplezni, hogy idegesek vagyunk. Nagyon várjuk már a meccset és az én feladatom, hogy lenyugtassam a fiúkat. A saját kezünkben van a sorsunk és mesterünk minden áron meg akarja kaparintani ezt a serleget, ezt többször is hangsúlyozta.

Az Eintrachtnál a középpályás Gelson Fernandest leszámítva mindenki bevethető, míg a Bayernnél Boateng és Vidal biztosan, Coman, Bernat, Robben és Neuer pedig valószínűleg nem lesz a pályán.

[2719654] 2018-05-19 20:00:00 Bayern München - Eintracht Frankfurtx

A Bayern München az idén bezsebelte a 27. bajnoki címét bár egy hajszállal lecsúszott a BL-döntőről, a DFB Pokal-siker és a duplázás egy meglehetősen sikeres év lenne számukra. A 2013-ban visszavonult, majd egy utolsó szezonra idén Ancelotti helyére visszatért Jupp Heynckes-nek ez lesz a búcsúmeccse és biztosak lehetünk benne, hogy a játékosok a szívüket-lelküket a pályán hagyják majd a 73 éves szakember szép búcsújának érdekében. 

A Frankfurt 14 meccs óta nem tudtam megverni a Bayernt - 11 vereség , 3 döntetlen). A két csapat legutóbbi öt meccsén négy Bayern-siker és egy döntetlen született, 11-3-as gólaránnyal a müncheniek javára!

 

A feleknek nem ez lesz az első kupadöntője, hiszen 2006-ban már megküzdöttek egymással Berlinben a serlegért. Akkor Pizzaro gólja döntött és Kahn bravúrjainak köszönhetően a Bayern 1-0-ra diadalmaskodott.

Úgy gondoljuk, hogy az alábbi két tipp nem szorul túl sok magyarázatra. Igaz, hogy a Bayern az utolsó fordulóban az idény végére megtáltosodott Stuttgart ellen zakóba futott, de a keret minőségi különbsége és a közös múltjukból adódóan aligha születhet más eredmény, mint müncheni siker. A német klubfoci-szezon utolsó meccsén ettől függetlenül gólváltást is várunk, hiszen Heynckesnek a védelmet nem sikerült rendesen befoltoznia az egész 2017/18-as évadban.
 

  • Tipp - mindkét csapat szerez gólt @1.85
     
  • Tipp - mindkét csapat szerez gólt és hazai @2.50

 

[2719654] 2018-05-19 20:00:00 Bayern München - Eintracht Frankfurtx;