Szerencsejáték-ipar

Ez a sport lehet az amerikai legalizáció hatalmas nyertese!

  • varin

Nem meglepő módon az Amerikában hatalmas népszerűségnek örvendő E-Sport szerelmesei örülhetnek majd.

A várakozások szerint rohamléptekben zajlik majd le az Egyesült Államokban a szerencsejáték országos szintű legalizációja. A hétfői, precedensértékű ítélet értelmében minden állam szuverén joga lesz állást foglalni a kérdésben, ám mivel ez gigantikus mennyiségű adóbevételhez juttathatja az államokat, valószínűleg kevés helyen mondanak majd nemet a legális szerencsejátékra. A várakozások szerint ez a sportfogadói piacon belül leginkább ennek az E-sport szerelmesei örülhetnek majd.

"A mai döntés óriási lehetőségeket nyit majd meg az E-sport előtt, az persze továbbra is kérdés, hogy az államok hogyan kezelik majd magát a sportágat" - kezdte nyilatkozatát az egyik játékipar analitikusa, Chris Grove. "Nevadában például nem kezelik tradicionális sportként, ez pedig fontos döntés lesz a többi állam esetében is".

"Az emberek talán fel sem fogják, mit jelent ez a változás és nem is realizálják, hogy a világ 118 országában legális jelenleg is a sportfogadás. A technológiák már régen rendelkezésre állnak, most már csak az a kérdés, mit kezdünk vele a változások tükrében. A jövőben az Egyesült Államokban bárhol lehet majd fogadást kötni E-sportra nálunk, ez pedig óriási lehetőség" - nyilatkozta Rahul Sood, az egyik E-sporttal foglalkozó fogadóiroda CEO-ja.

"Újra igazán szórakoztató lesz majd kimenni például egy baseballmeccsre is. A fogadásokkal minden eseményt izgalmasabbá tehetünk, akár a helyszínen nézzük, akár a tévében" - közelítette meg másik vége felől Mark Cuban, a Dallas Mavericks tulajdonosa.

Fotó: Archív

A játékipar szereplői egyébként már nagyon hosszú ideje várják ezt a döntést, a következő években hihetetlen mértékű és mennyiségű reklámmal népszerűsíthetik tovább a tengerentúlon az E-sportot, amely népszerűsége így is üstökösszerűen emelkedik a sportfogadók körében.

A Ginx oldala még jobban kiemeli a várható üzleti növekedést, kiemelve, hogy az egyik angol bukméker már eddig is szerződésben állt és szponzorálta a svéd Ninjas in Pyjamas csapatot, ám ezután még több amerikai cég állhat oda a csapatok mögé.

Másfelől viszont aggódásra adhat okot, hogy az E-sport eddig is a fogadási csalások és a mérkőzésmanipulálások egyik leginkább fertőzött terepe volt, amelyen biztosan nem segít majd a hétfőn meghozott ítélet.

Ami viszont biztos, az E-sport még mindig csak az út elején jár, de hogy övé a jövő, azt már most tényként kezelhetjük.

VentureBeat