Nemzetközi foci

Messi ismét bizonyította, hogy mennyire különbözik Ronaldótól

megosztom

Újra nekiszegezték a kérdést, hogy ki szerinte a futballtörténelem legjobbja. Válaszából árad az alázat.

Korunk nagy kérdése: Messi vagy Ronaldo, Ronaldo vagy Messi?! fotó: archív

Korunk vitathatatlanul két legkiemelkedőbb játékosa Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Arról azonban, hogy melyikük a jobb, illetve, hogy a futballtörténelem legjobbjainak számítanak-e folyamatosan zajlanak a viták a baráti meccsnézésektől kezdve a Facebook-kommenteken át a sport legkiválóbb szakértőiig. Ebben a kérdésben nem mi szeretnénk igazságot szolgáltatni, ám az argentin játékos legújabb nyilatkozata ismét kidomborított egy lényeges különbséget, amely kétség kívül sokak számára emberibbé, szerethetőbbé teszi riválisánál.

A 30 éves támadó napokban a dél-amerikai Tyc Sportsnak adott interjút és a vb-esélyek mellett újra megkapta a megkerülhetetlen kérdést, hogy magát tartja e a valaha élt legjobb játékosnak. A Barcelona ásza a következőket mondta erre. 

Én soha nem állítottam, hogy én vagyok a legjobb - de a második, harmadik vagy negyedik sem.

Minden egyes új szezonban próbálom magam fejleszteni, megnyerni mindent, maximálisan odatenni magam minden egyes mérkőzésen a csapatért és magam miatt. Az magában nem változtat semmi, hogy te vagy a világ legjobbja.

Mindig magamnak akarok bizonyítani és nem versenyezni másokkal, mert én nem azért játszom, hogy a valaha volt legjobb legyek, hanem azért, hogy fejlesszem magam és évről évre a nyerő úton maradjak.

- fejtegette gondolatait Messi. "Természetesen a legjobb az lenne, ha a nemzeti csapattal magasba emelhetném a trófeát, ez azonban nem lesz egyszerű feladat." - tette hozzá.

A komoly alázatról tanúbizonyságot tevő sorok akkor válnak igazán kontrasztossá, ha összehasonlítjuk az örök riválisaként emlegetett Ronaldo decemberi Aranylabda-átadó utáni szavaival. "Én vagyok a futballtörténelem legjobbja, a jó és a rossz pillanatokban egyaránt. Tisztelem a különböző véleményeket, de én még soha nem láttam magamnál jobb játékost."

Ki a futballtörténelem legjobbja?x;
megosztom