Olasz foci

Kis oddsokkal kaszálhatunk nagyot Itáliában

  • varin

Következik az utolsó forduló az olasz másodosztályban, ez pedig többnyire kiszámítható eredményeket produkál.

Az már korábban eldőlt, hogy jövőre viszontlátjuk a Serie A-ban az Empolit, miként az is, hogy a Ternana és a Pro Vercelli a másodosztályból is kiesett, ám nagyon sok kérdés még eldöntésre vár az olasz másodosztályban. Lássuk, melyek lesznek a péntek esti játéknap legérdekesebb mérkőzései és mikre érdemes fogadni.

A hátsó régióban még minden eldöntésre vár, összesen hét csapat küzd még a kiesés elkerüléséért. A Cesena-Cremonese találkozóra már korábban felhívtam a figyelmet, ott azért jó eséllyel borítékolható a döntetlen.

Pikáns utolsó forduló elé nézünk azonban, hiszen a 20. Virtus Entella a 19. Novarához látogat, míg a 18. Ascoli a 14. Bresciát fogadja. Ha az Entella nyerni tud a néhány éve még a Serie A-ban vitézkedő Novara otthonában, akkor a Novara esik ki, ha viszont a hazaiak begyűjtik a három pontot, valószínűleg osztályozót sem kell játszaniuk. Feszült, izgalmas, jó találkozóra van kilátás, két nyerni akaró csapattal. 1.90-ért érdemes megjátszani a 2.5 gól felettet a    -n.

Igen sok tényezős a kiesés elkerüléséért vívott küzdelem, hiszen nem is a gólkülönbség, hanem az egymás elleni eredmény számít Itáliában, így hihetetlen körbeverések is lehetnek adott esetben. 

Viszonylag biztonságos a 17. Avellino helyzete, amelynek csak nyernie kell az utolsó Ternana otthonában. A győzelem biztos bennmaradást ér, míg a vereség valószínűleg osztályozót. A "V" szorzója ebben az esetben 1.50.

A Frosinone a tét nélkül játszó Foggia ellen hazai pályán biztosíthatja be a feljutást, és mivel a döntetlen kevés lenne számukra, 1.26-ért nem tűnik ördögtől valónak megjátszani a győzelmüket. Ha esetleg buknak a Kanárik, annak a Parma lehet a haszonélvezője, amely a szintén tét nélkül játszó Speziához látogat. Papírforma szerint sima vendégsikernek tűnik, az odds pedig 1.50.

Fotó: YSport

A feljutásért vívott küzdelem két három fordulóban dől el az olasz másodosztályban, hiszen a 3-4. csapatok az első körben nem lépnek pályára, így az 5-8. gárdák vívnak amolyan elő-elődöntőt a feljutásért. A Perugia, a Cittadella és a Bari biztos résztvevő, a Venezia és a Palermo pedig egymás között dönti majd el, melyikük ne játsszon az első körben. Az egymás elleni eredmény a Veneziának kedvez, így a Palermónak nyernie kell a Salernitana otthonában. Erre a szorzó 1.60, míg a Venezia sikerére csak a külföldi bukiknál fogadhatunk - méghozzá 2.70-ért a kiesés ellen menekülő Pescara ellen.

Van tehát miből válogatni az utolsó játéknapon is, és az oddsok sem vészesen rosszak az említett vendéggyőzelmekre, valamint a várható "bundaikszre". Este pedig kiderül, vajon jól taktikáztak-e a csapatok.

2018-05-18;86
241751