Tenisz

Izzasztó meccs elé néz Nadal - napi tippek a római Mastersre

Fabio Fognini a hazai pálya adta előnyt meglovagolva megnehezítheti a salakkirály dolgát.

Pénteken a negyeddöntős ütközetekkel folytatódik a küzdelem Rómában. Négy kiváló párosítás vár ránk, melyek közül az egyik legérdekesebb meccsnek Rafa Nadal és Fabio Fognini összecsapása ígérkezik, amely már 12 órakor elstartol. 

Nadalnak nem lesz könnyű dolga Fognini ellen. - Fotó: ATP

Kicsit meglepő, hogy ők nyitják a programot, de a szervezők nyilván már nap elejétől kezdve teltházat szeretnének. Ez egy olyan derbi, ami megtölti a centerpálya lelátóit, hiszen Fognini személyében egy hazai harcosnak szoríthatnak, aki a világ legjobb salakjátékosát próbálja megizzasztani. Legutóbb 2012-ben jutott el olasz a negyeddöntőig Rómában, akkor Andreas Seppi csupán három játékot nyert Roger Federer ellen. Ez most annaál szorosabb meccsnek ígérkezik, mégha Nadal "állat"-módba is kapcsolt a madridi veresége óta. 

Fognini ugyanis tökös srác, aki nem ijed meg senkitől. 2015-ben egy szezonon belül háromszor győzte le Nadalt, ebből kétszer salakon, és ez még úgyis óriási bravúrnak számít, hogy akkoriban a mallorcai sebezhető volt. 

A 2013-as első összecsapásuk óta mind a hat salakos meccsükön az olasz ki tudott harcolni egy 7-5 vagy 7-6-os szettet. Az overhez mindösszesen ennyi kellene most is Fogninitől, hiszen a bukmékerek 18.5-nél húzták meg a határt. Persze egy 6-4, 6-3 is tökéletes lenne. 

Hazai pályán rettentően motivált Fogna és végre az összeszedettebb arcát mutatja. Véleményünk szerint képes lehet megizzasztani Nadalt, és a korábbi salakos meccseikhez hasonlóan 18.5-nél több játék dönt majd a győztes kilétéről. 

Rafael Nadal-Fabio Fognini
hatharom.com
Játékok száma - Több, mint 18.5
@1.70
Fogadási határidő: 12:00

Amennyiben Nadal továbbjut, akkor a Kei Nisikori-Novak Djokovics összecsapás győztesével játszik majd, tehát nem állunk messze a két korábbi világelső rangadójától. A szerbtől korrekt játékot láthattunk az elmúlt napokban Rómában, és miután a japánt 10 napja Madridban 7-5, 6-4 arányban legyőzte, így nem kérdés, hogy ki a favorit. Ezen a helyszínen még nehezebb dolga lesz Nisikorinak borítani a papírformát, hiszen az olasz főváros nagyon közel áll Djokovics szívéhez. És az önbizalma is nagyobb már, mint a Martin Klizan utáni vereségét követően. Ugyanakkor korábban kétszer meccseltek Rómában és mindkettő döntő szettbe torkollott. 2.20-as oddsért ez most sem egy rossz opció, hiszen stabilnak még egyikük játéka sem nevezhető. 

A nap utolsó meccse, David Goffin és Alexander Zverev összecsapása is izgalmasnak ígérkezik.

Zverev kegyetlenül elkapta a fonalat, immáron zsinórban 11 megnyert meccsnél és 22 szettnél jár. 

Kyle Edmund pazarul tolta ellene, de most olyan zónában van Zverev, amikor minden összejön neki és verhetetlennek hiszi magát. 

Goffin ugyan korrekt formát mutat a salakszezonban, de rendre az első komolyabb erőpróbánál elbukik. Ha nem tud valami extrát előhúzni, akkor a német ellen sem lesz sok esélye.