Darts

Vaskos pénzt fizet egy Big Fish - speciális fogadások

Összegyűjtöttük a legextrémebb fogadási piacokat a Premier League Darts nagydöntőjére.

Vegyél részt a nyereményjátékunkban, ahol tiéd lehet egy értékes nyílkészlet. Nincs más dolgod, mint ide kattintani és a cikk alatt kommentben leadni a tipped, hogy szerinted ki nyeri a nagydöntőt.

Hagyományosan Londonban zárul a 16 hetes Premier League küzdelem, és ahogyan azt korábbi cikkünkben felvezettük, a trófeáért a címvédő Michael van Gerwen, a regnáló világbajnok Rob Cross, a kétszers PL-győztes Gary Anderson és az egykori junior világbajnok Michael Smith száll harcba. Manapság már egy dartsmérkőzésre is rettentően széles a fogadási paletta, a rájátszás esetében pedig az egész estét érintő fogadások is nagyobb fókuszba kerülnek. 

Lesz-e 9 nyilas a nagydöntőben?

Nem lenne példátlan, ugyanis a 2012-es playoffban Simon Whitlock az elődöntőben összehozott egy tökéletes leget Andy Hamilton ellen. Ez azonban sehol sincs Phil Taylor produkciójához, aki szegény James Wade-nek egy meccsen kettőt is dobott a 2010-es fináléban. 

A mostani mezőnyből Van Gerwen és Anderson rendelkezik kamerák előtt dobott 9 nyilassal, de Cross és Smith játékában is mindig benne van a tökéletes leg esélye. 

A sorozatot támogató fogadóiroda 6.50-es oddsot kínál arra, hogy vagy az elődöntőkben vagy a döntőben valaki bemutat egy tökéletes leget. 

Egyébként 2018-ban még nem láthattunk 9 nyilast, tavaly is mindösszesen kettő született.

Az első elődöntőben két világbajnok néz farkasszemet egymással. - Fotó: PDC

Lesz-e 170-es kiszálló?

A másik érdekes kédés, hogy összejön-e valakinek a Big Fish, vagyis a legmagasabb kiszálló. Ebből az idei sorozatban három is volt, Cardiffban Van Gerwen, míg Newcastle-ben és Rotterdamban egyaránt Gary keze sült el. Smith-nek 160-as, Crossnak pedig 144-es volt a legnagyobb kiszállója a 15 forduló alatt.

Jóval valószínűbbnek tűnik, mint egy 9 nyilas, ám erre is igen komoly, 4.00-szeres pénzt fizetnek. 

Ez pedig annak köszönhető, hogy amíg tökéletes leget láthattunk már a Premier League nagydöntők történetében, addig Big Fish-t nem. Ugyan hiányosak az adataink, de 2009 óta minden rájátszás legmagasabb kiszállóját tudjuk, és ezen időszakban egyetlen 170-es kiszálló sem volt.

 

31.5-nél több vagy kevesebb 180 lesz?

Az alapszakasz alatt Van Gerwen, Anderson és Cross egyaránt 50 felett termelt, csak Daryl Gurney dobott náluk többet. Smith ilyen tekintetben elmaradt a három világbajnoktól a maga 41 maximumával. 

Ennél a fogadásnál nehéz mit alapul venni, de amióta ebben a formában bonyolítják le a rájátszást, kétszer is 35 darab született az est folyamán, igaz, ez nagyban volt annak köszönhető, hogy szoros meccseket játszottak. 2016-ban a két elődöntő és a döntő is viszonylag egyoldalú volt, így akkor "csak" 26 maximumot láthattunk. 

Ez az a piac, ahol a felett és az alatt egyaránt 1.83-as oddson fogadható. 

Az egyik angol bukinál egészen extrém fogadásokat is köthetünk. Például, hogy lesz-e a mérkőzésen bullos kiszálló. Ha ezt megfogadjuk és bejön, akkor dupla pénzt fizet. De az igazán nagyot akkor kaszálhatjuk, ha az utolsó legre tesszük a bullos kiszállót, ebben az esetben 17.00-szeres kassza üti a markunkat. "Bully Boy" meccsén csak kötelező egy ilyet behúzni, nem?

A 180-as dobásokat illetően is akadnak extrém fogadások a kínálatban. Van Gerwen és Cross elődöntőjében 51.00-szeres pénzt ér, ha mindkét játékos 9+ maximumot dob. Első ránézésre ez még nem is olyan durván magas line, ám ha jobban belegondolunk, akkor egy 10-9-es eredmény esetében is minden második legben dobniuk kell egyet.

Mind közül talán a legextrémebb, hogy 5 vagy több 100 feletti kiszállót dob egy játékos az adott meccsen. Van Gerwen és Anderson esetében 66.00-os, míg Cross és Smith-nél 100.00-as oddsot adnak erre az opcióra. Egyébként ez még egy vállalható fogadás, elég csak a múlt heti Barney-féle teljesítményre gondolni, aki pikk-pakk összehozott három 100 feletti kiszállót. 

Ki lesz a bajnok?
   
Michael van Gerwen 1.50
Gary Anderson 4.60
Rob Cross 8.00
Michael Smith 13.00

Ne felejtsetek el az utolsó fordulóra is tippelni!