Darts

Ez a legtutitbb fogadás a rájátszásra? - tippek a Premier League-re

Könnyen előfordulhat, hogy nem lesz angol a Premier League döntőjében, ugyanis a holland Michael van Gerwen és a skót Gary Anderson is komoly favoritként várja az elődöntőt a két hazai sztár, Rob Cross és Michael Smith ellen.

Csütörtök este véget ér a 16 hetes küzdelem a Premier League Darts trófeájáért. Négy harcos maradt talpon, akik Londonban, a fantasztikus O2 Arénában feszülnek egymásnak. Egy igazán patinás mezőny jött össze a legjobb négy között, hiszen az egyik elődöntőben a címvédő Michael van Gerwen és a regnáló világbajnok Rob Cross méri össze a tudását, míg a másik elődöntőben az egykori junior vb-győztes Michael Smith a mesterével, a 2011-es és 2015-ös Premier League-bajnok Gary Andersonnal csap össze. 

Premier League, nagydöntő   
Elődöntők 1 2
Michael van Gerwen-Rob Cross 1.15 4.20
Michael Smith-Gary Anderson 2.90 1.30

Több közös pont is van a két elődöntőben, egyrészről Cross és Smith egyaránt első Premier League nagydöntős küzdelmére készül, másrészről mindketten egészségügyi problémákkal bajlódnak az elmúlt napokban. Smith már múlt héten Aberdeenben is mellhártyagyulladással állt színpadra, míg Cross a Dutch Darts Masters szereplést mellkasi fájdalmai miatt mondta le. Nagy kérdés, hogy néhány nap alatt mennyire sikerül kilábalniuk a betegségből.

Egészségesen is pokolian nehéz dolga lenne a két angolnak. Ugyan Cross a világbajnokságon borsot tört Van Gerwen orra alá, ám a Premier League-ben a holland két 7-2-es győzelemmel vágott vissza. "Mighty Mike" a lehető legjobban hangolt a nagydöntőre, hiszen az előző hétvégén megnyerte a Dutch Darts Masterst, igaz, nem olyan parádés játékkal, mint amit megszokhattunk tőle, ám beszédes, hogy még így sem tudtak fogást találni rajta.

Nem nyújtottam a legjobb játékomat, de a fontos pillanatokban erős voltam. Ez önbizalmat ad a Premier League-re és az év hátralévő részére. Szeretek nyerni és szeretném ezt az érzést fenntartani. 

- mondta a világelső holland, aki idei 11. trófeáját könyvelhette el, és eggyel ismét közelebb került a saját rekordja megdöntéséhez.

Van Gerwen zsinórban hatodszor nyerte meg a PL alapszakaszát, és az elődöntőben még soha nem vérzett el, ami újabb rossz hír Crossnak. Ennek megfelelően alig fizet valamit a holland továbbjutása, persze az alacsony oddsában közrejátszik Cross Twitter-üzenete is, ahol a betegségéről számolt be.


Ami a másik derbit illeti, Smith neve mellé is óriási kérdőjelet dobhatunk, hiszen az angol néhány napja arról beszélt, hogy napok óta rosszul alszik, fulladozik és köhög. 

Ez így nagyon kemény, de harcolok, és megpróbálom kizárni a fejemből. 20 pontot gyűjtöttem, amivel bizonyítottam, hogy itt a helyem. Most azért imádkozok, hogy csütörtökön az A-játékomat nyújtsam, mert azzal esélyem van a PL-címre. Ha megnyerem, akkor életem legnagyszerűbb estéje lehet, megváltoztatná az én és családom életét egyaránt. 

- nyilatkozta az angol, aki hozzátette, hogy irigyli Van Gerwen "tökéletes agyát". 

Smith-től komoly fegyvertény lenne, ha legyőzné mesterét. - Fotó: PDC

Nagyon jó barátságot ápolnak egymással, konkrétan a skót úgy fogalmazott, hogy Smith olyan, mintha az örökbe fogadott gyereke lenne. 

"Barátok vagyunk, de ez most nem számít, ha játszunk, mindig nyerni akarok. Nagyszerű lesz vele egy ekkora színpadon ott állni, és bármelyikünk is veszítsen, szurkolhatunk a másiknak a döntőben." 

- mondta Anderson, aki összességében elég hullámzó teljesítményt nyújtott az alapszakaszban, ám ennek ellenére óriási hiba lenne leírni.

Még nincs vége, most bukkanhat fel a régi Gary, aki jól játszik és sokkolja az embereket. Most értünk abba a szakaszba, amikor általában a legjobb játékomat tudom előhúzni. 

A Premier League nyitófordulójában Smith 7-5-re legyőzte mesterét, ám ne felejtsük el, hogy a skót sérüléssel bajlódott. Szűk egy hónapja már 7-2-vel vágott vissza Anderson, míg tavaly a Grand Slam of Darts nyolcaddöntőjében 10-6-ra, a 2016-os Bajnokok Ligájában pedig 10-5-re verte az angolt. 

Fogadás szempontjából nincs könnyű dolgunk így, hogy nem lehet tudni a két angol milyen állapotban lép színpadra.

Éppen ezért egy biztonsági Van Gerwen-Anderson kombiban utazunk, amivel ugyan nem robbanthatunk bankot, ám benne van a pakliban, hogy különösebb izgalom nélkül lejön..

hatharom.com
Michael van Gerwen-Rob Cross Van Gerwen
Michael Smith-Gary Anderson Anderson
@ 1.50
Fogadási határidő: 20:00

Ami a végső győztest illeti, nehéz elképzelni, hogy ne Van Gerwen legyen a befutó, ugyanakkor ha valaki, akkor Anderson képes lehet legyőzni. Viszont a holland mellett szól, hogy előbb lép színpadra, neki lesz több ideje pihenni és felkészülni a döntőre. 


Egy nyereményjátékra invitálunk benneteket, arra vagyunk kíváncsiak, hogy szerintetek:

 

Ki lesz a 2018-as Premier League bajnoka?

 

Egy nevet várunk, a tippjeiteket kommentben oszthatjátok meg, a jól tippelők között pedig egy értékes nyílkészletet sorsolunk ki!

Tippelési határidő: 20:00


Ne felejtsetek el az utolsó fordulóra is tippelni!