Tenisz

Emelkedik Djokovics oddsa, csapjunk le rá - napi tippek a római Mastersre

  • Cesc18

A szerb klasszis sorozatban hatodszor is átgázolhat a spanyol ellenfelén.

Csütörtökön a nyolcaddöntős küzdelmekkel folytatódik a római Masters verseny. A múlt héten Madridban döntőző Dominik Thiemet leszámítva még mindenki versenyben van, aki számít, így komoly izgalmakat ígér a folytatás. Nem járunk például messze az idei első Rafael Nadal-Novak Djokovics ütközettől, ehhez mindkét sztártól még két-két győzelemre van szükség. A mai napon vélhetően egyiküknek sem okoz majd gondot a továbbjutás, annak ellenére, hogy mindketten trükkös játékossal néznek farkasszemet.

Nadal nagyon elkezdte a tornát, Damir Dzumhurnak csupán egyetlen játékot engedett. Ennél vélhetően Denis Shapovalov nagyobb ellenállásra lesz képes, ám a tisztes helytálláson kívül a kanadai srác sem reménykedhet sokkal többen. Mondjuk ezt úgy, hogy a tavalyi montreali nyolcaddöntőben levadászta Rafa skalpját.

Viszont most a mallorcai felségterületén randevúznak, ami Shapovalovnak messze nem fekszik úgy, mint a kemény pálya.

Bár Madridban szépet menetelt a kanadai, de ott nagyban segítette a gyors környezet. A lassú római salakon már az is szép tőle, hogy eddig elverekedte magát. Beszédes, hogy a Nadal 2-0 is csak 1.15-ös oddson fogadható az állami bukinál. 

Sima győzelem előtt Djokovics. - Fotó: ATP

Ami Djokovics meccsét illeti, a fogadóirodák a szerb klasszist is komoly favoritnak hozták ki, ám itt már 1.63-ért érdemes elgondolkozni a 2-0-n. 

Az egykori világelsőnek még csak fellángolásai voltak a salakszezonban, egy-egy jobb meccs, egy-egy jobb szett, viszont három meccset zsinórban még nem tudott nyerni. Monte Carlóban Thiem, Barcelonában Martin Klizan, Madridban pedig Kyle Edmund állta útját. 

Rómában megtörhet a jég, ez ugyanis az egyik kedvenc tornája. Nyolc alkalommal döntőzött az olasz fővárosban és négyszer a trófeát is megkaparintotta, ám talán a legbeszédesebb, hogy itt kétszer elkapta Nadalt. Persze most nincs csúcsformában és hatalmas dolog lenne egy újabb finálé, ám az első két meccsén látszódott, hogy ezen a pályán sokkal komfortosabban mozog, mint Madridban vagy Barcelonában. Alexander Dolgopolovot és Nikoloz Basilashvilit egyaránt két szettben győzte le.

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Albert Ramos-Vinolas
1.14 4.30
Fogadási határidő: 19:30

Véleményünk szerint hasonló sors vár Albert Ramos-Vinolasra is, aki ugyan egy trükkös és veszélyes ellenfél salakon, ám az idei tavasza csapnivaló és soha nem is szeretett Djokovics ellen játszani.

Karrierjük során ötször meccseltek és Ramosnak még szettet sem sikerült nyernie. 

Pedig találkoztak az idei Australian Openen is, ahol a szerb még annyira sem volt formában, mint most. 

Ramosnak a februári quitói döntője óta ez a tizedik tornája és most először tudott zsinórban két meccset nyerni. De most sem járt messze a korai búcsútól, hiszen Federico Delbonis és John Isner ellen egyaránt szetthátrányból kellett kapaszkodnia.

Véleményünk szerint nem most szakad meg Ramos rossz szériája Djokovics ellen, ezen a lassú salakon pokoli nehéz dolga lesz az adogatását tartani. 1.63-ért látunk fantáziát a motivált és elszánt szerb 2-0-s sikerében.

Nole oddsa egyébként felfelé kúszik, ezért is kapunk ilyen jó szorzót a szettveszteség nélküli továbbjutására.
 

  • Szett hendikep - Djokovics -1.5 @ 1.63