Német foci

Dupla pénzre hajtunk a Bundesliga-osztályozón

A Wolfsburg és a Kiel is gólzáporos meccseket játszott mostanában. Vajon a tét rányomja a bélyegét az eredményre?

Hétfő estére kiderül, hogy melyik csapat folytathatja a Bundesligában. fotó: Wolfsburg Official

A német élvonal 2018/19-es idényének mezőnye már majdnem teljes. A másodosztályba hullott Köln és Hamburg helyére a Düsseldorf és a Nürnberg érkezik, a 18. kiadó pozícióért pedig a Holstein Kiel és a Vfl Wolfsburg küzd meg egy két meccses osztályozó csata keretében. Az első felvonást a 30.000 férőhelyes Volkswagen Arenában rendezik csütörtökön 20:30-tól.

1x2    
Wolfsburg Döntetlen Holstein Kiel
1.98 3.25 3.95

A Farkasok egészen a végső pillanatig a veszélyzónában tanyáztak, sőt még az utolsó forduló is alakulhatott volna olyan kedvezőtlenül, hogy élből kiesnek. Szerencséjükre a negatív Bundesliga-csúcsot döntő, már réges-rég kihullott Köln volt az ellenfelük a 34. körben és sima 4-1-es sikerrel be tudták bebiztosítani a 16. helyet a tabellán. 

Wolfsburg#ger-wolfsburg#5

Mesterük, Bruno Labbadia nem igazán tudta kihúzni a csávából a csapatot, mióta átvette őket két győzelmet, három döntetlent és hat vereséget jegyez. A zöldek mellett szól, hogy Labbadia már rendelkezik osztályozós rutinnal, 2015-ben a Hamburg csapatával került bajba, ám végül megmentette őket a kieséstől. Az 52 éves német szakember a következőket mondta a meccs előtti sajtótájékoztatón. "Tudjuk, hogy ez trükkös helyzet, de annyira nyugodtak vagyunk amennyire csak lehet. A hozzáállásunk az elmúlt hetekben is ilyen volt és mindig csak a következő meccsre koncentráltunk - jól fel vagyunk készülve.

A Kiel egy minőségi csapat, ez tiszta sor. Egy rendkívül olajozott gépezettel nézünk farkasszemet. A csapatuk régóta együtt játszik és magabiztosan teszi a dolgát. Ha győztesen akarjuk elhagyni a pályát végig fókuszáltnak kell maradnunk.

A Wolsburg zsinórban a második évben kényszerül osztályozóra, pedig a közelmúltban komoly sikereket értek el. Két éve a BL-negyeddöntőig meneteltek ahol a Real Madridot 2-0-ra verték az első meccsen, ám végül kiestek. 2015-ben Dieter Hecking vezetésével megnyerték a Német Kupát a Dortmund ellen és a Szuper Kupát is elhappolták a Bayern elől. A Bundesligában csak 1997 óta szereplő együttes egyszer nyerte meg a kiírást - 2009-ben Felix Magath irányításával ért fel a csúcsra.

A csapat történetének legjobb góllövője Edin Dzeko 66 találattal, aki azóta a Manchester Cityt is megjárta és jelenleg a Romában játszik. A legtöbb Bundesliga meccset exkapusuk, Diego Benaglio játszotta (259).

[2759910] 2018-05-17 20:30:00 Wolfsburg - Holstein Kielx

A vendég Kiel csapata elképesztő szezonon van túl, főleg azt figyelembe véve, hogy tavaly nyár végén újoncként vágtak neki a másodosztálynak. Markus Anfang csapata már körökkel a vége előtt bebiztosította playoff-helyét és az utolsó fordulóban a Wolfsburghoz hasonlóan a biztosan kieső Braunschweiggel csaptak össze. A tét nélküli meccsen legjobbjaikat pihentetve is brillíroztak és 6-2-re nyertek - legutóbbi öt Bundesliga 2-es találkozójukon 17 gólt termeltek. Anfang a meccs után csapatát éltette és a liga minőségét méltatta.

Gratulálok a fiúknak, remek meccset hoztak le. Tavaly a Braunschweig játszott osztályozót az élvonalért, most pedig kiestek a másodosztályból is. Ez remekül mutatja mennyire kiegyenlített a bajnokság, a csapatok színvonala nagyon hasonló.

A hirtelen jött sikerek miatt azonban sok kérdés megválaszolatlan maradt a Kiel háza táján. Csak, hogy a legfontosabbakat említsük: a stadionjuk nem megfelelő a német élvonal licenszének megszerzésére, edzőjük a szezon után távozik a Kölnhöz, kapusuk pedig a Düsseldorfba igazol. Mindezek ellenére nem fogják harc nélkül veszni hagyni az esélyt - fő reményük pedig a másodosztályban aranycipőt elhódító német bombázójukban, Duckschban lesz, aki 18-szor talált be és 7 gólpasszt osztott ki az idény során.
 

  • Tipp - mindkét csapat szerez gólt @1.90    
     

A visszavágó időpontja május 21. hétfő 20:30. A meccsel természetesen mi is foglalkozunk majd a hatharom.com-on. 

[2759910] 2018-05-17 20:30:00 Wolfsburg - Holstein Kielx;