Olasz foci

Milánó és Róma közös ikonja jövőre a Serie A-ban edzősködhet

  • varin
megosztom

Alessandro Nesta kevés edzői tapasztalattal juttatná fel a Perugiát a Serie A-ba.

Egy pontot szerzett a 41. fordulóban a Perugia együttese a Novara ellen, amellyel eldőlt, hogy a Griffek játszhatnak a playoffban a Serie A-ba jutásért. Noha a szezon kétségkívül jól sikerült a piros-fehéreknél, a vezetőség a részsiker ellenére azonnali hatállyal menesztette Roberto Breda mestert, és egy igazi legendát, Alessandro Nestát ültette a helyére.

Fotó: AC Milan

"Nagyon elszántan vetem bele magamat a munkába, már nem is emlékszem, mikor jártam utoljára a Perugia stadionjában. Remélem, együtt sikerül majd nagy eredményeket elérnünk, és úgy hiszem, egy nagyon jó csapathoz kerültem" - nyilatkozta a Milánóban és Rómában is istenként tisztelt Sandro.

Nesta edzői pályafutása nem tekint vissza túlságosan nagy múltra, hiszen mindössze két évig irányította a másodosztályú Miami FC csapatát.

A Perugia újdonsült trénerével három párharcot is meg kell nyerjen a feljutásért. Nestáék dolga aligha lesz könnyű, hiszen olyan riválisai lesznek, mint például a Parma vagy a Palermo.

A Serie B utolsó fordulójára pénteken este kerül majd sor, ami tartogat néhány izgalmas mérkőzést. Az utolsó játéknap érdekességeivel és esetleges "várható gyanús mérkőzéseivel" bővebben is foglalkozunk még a héten.

Nestáék egyébként a bajnok Empoli vendégei lesznek, ám ennek a mérkőzésnek nemigen lesz tétje.

241751
Football-italia
megosztom