Női kézi BL

Történelmet írhat a Győr

Mióta négyesdöntőket rendeznek a kézilabda Bajnokok Ligájában, sem férfi, sem női csapat nem tudott duplázni.

Történelmet írhat a Győr. - Fotó: Illyés Tibor - MTI

A 2017-es fináléhoz hasonlóan 2018-ban is Győr-Vardar Szkopje mérkőzést rendeznek a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében! A felek gyakorlatilag könnyedén léptek át elődöntős ellenfeleiken, a mindent eldöntő meccs azonban idén is roppant szoros lehet.

1x2    
Győr Döntetlen Vardar Szkopje
1.78 7.00 2.57

A Győr tökéletes játékot mutatott be szombaton a világválogatottal felérő bukarestiek ellen. A zöld-fehérek ugyanis végigvezetve nyertek hat góllal, védekezésüket pedig még a férfi szakágban is megirigyelték volna az ellenfelek. Amit mi sem példáz jobban, hogy a CSM mindössze a 11. percben (!) szerezte első gólját a meccsen.

Ugyanakkor az elődöntő sokat kivett az ETO játékosaiból, hiszen a sérültek miatt - Nora Mörk, Tomori Zsuzsanna, Jana Knedlíková -, vékonyabb volt a csapat kispadja. Arról már nem is beszélve, hogy szombaton Eduarda Amorim és Bódi Bernadett is megsérült, igaz, a hírek szerint a brazil klasszis csak görcsöt kapott és vállalni tudja vasárnap a játékot, szintúgy, mint a gárda egyetlen jobbszélsője, akinek szintén nem komoly a sérülése.

A fináléban egymásnak feszülő Győr és Vardar korábban öt alkalommal találkozott egymással, a győriek kétszer, a macedónok egyszer győztek a rendes játékidőben, kétszer pedig döntetlen született. A tavalyi BL-finálét 26-26 után hosszabbításban 31-30-ra nyerte meg az ETO.

A felek utolsó három egymás elleni tétmeccseinek eredménye
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
07.05.17 BL Győri ETO Vardar Szkopje 31 : 30 (26 : 26)
14.11.15 BL Győri ETO Vardar Szkopje 28 : 27
17.10.15 BL Vardar Szkopje Győri ETO 22 : 27

Ami a macedónokat illeti, a Vardar is parádés játékkal jutott a döntőbe, az elődöntőben a Rosztov az első percben egy hétméteresnek köszönhetően ugyan vezetést szerzett, ám ezután a Szkopje átvette a vezetést, amit már egyszer sem engedett ki a kezéből, s a Győrhöz hasonlóan szintén hat találattal bizonyult jobbnak szombati ellenfelénél.

A macedónok egyébként idén is nagy játékerőt képviselnek, s övék az egyetlen klub, amely ezidáig mindig eljutott a Final Fourba. Azonban egy jó ideig biztos, hogy ez lesz az utolsó lehetőségük, hogy megnyerjék a BL-serleget, ugyanis a szezon végén a gárda megválik meghatározó játékosaitól, s fiatal, hazai tehetségekre épít a folytatásban.

Ennek köszönhetően a csapat játéka erre a szezonra nagyon összeállt, s biztosak lehetünk benne, hogy vasárnap is mindent megtesznek majd azért a szkopjeiek, hogy elhódítsák a trófeát. Ehhez már ugye tavaly is roppant közel álltak, azóta pedig még jobbak lettek, igaz, a győriek is, azonban a magyar csapatnál sajnos jó pár meghatározó játékos sérült.

Az biztos, hogy, ha nem Budapestnek rendeznék a Final Fourt, akkor jelen körülmények közt nem az ETO lenne az esélyes a bukmékereknél. A     ugyanis 1.78-szoros pénzt kínál a győri csapatra háromesélyben, míg a szkopjeiekre 2.57-szeres oddson lehet fogadni. A magyar végső győzelemre, kétesélyben, 1.60-szoros, míg a románra 2.15-szörös szorzót ajánl az állami iroda, míg a gólok számának határát 49,5-nél húzta meg. Vagyis az oddsmesterek szerint bőven van esély arra, hogy történelmet írjanak Görbicz Anitáék.

1x2    
CSM Bukarest Döntetlen Rosztov
1.67 7.00 2.53

Két csalódott csapat csatáján, vagyis a bronzmérkőzésen, a CSM Bukarest és Rosztov feszül egymásnak. Kiélezett küzdelem várható a felek között, hiszen a két csapat idén két roppant szoros meccset játszott egymás ellen, ugyanis Romániában döntetlenre végeztek, míg Oroszországban a Rosztov nyert egy találattal.

A románok egyénileg jobbak, viszont az oroszok csapatként muzsikálnak jól, azonban a szombati elődöntőben az egyik kulcsjátékosuk, Ana Paula Rodrigues kidőlt, így egy nem csoda, hogy a bukmékerek a CSM Bukarest irányába tolták el a szorzókat.

A helyosztókat a Sport1 élőben közvetíti vasárnap 15:15-től, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésekre.