Premier League

Minden, amit az utolsó Premier League fordulóról tudni érdemes

megosztom

Alábbi cikkünkben a Premier League zárófordulóját vettük górcső alá.

Elérkezett ez is, vasárnap ugyanis zárul a Premier League 2017-2018-as szezonja. Érdemi kérdés nem sok maradt a zárófordulóra, a fontosabbak már korábban eldőltek, azonban, így is van mire fogadni.

   
  1 x 2
Tottenham-Leicester 1.25 6.00 8.75
Manchester United-Watford 1.30 5.00 8.75
Crystal Palace-West Bromwich 1.75 3.60 4.35
Huddersfield-Arsenal 5.00 4.15 1.55
Liverpool-Brighton 1.17 7.25 11.00
West Ham-Everton 2.35 3.20 2.90
Burnley-Bournemouth 2.10 3.15 3.50
Southampton-Manchester City 7.00 4.55 1.40
Newcastle-Chelsea 5.25 4.05 1.55
Swansea-Stoke 1.85 3.30 4.20

Southampton-Manchester City

A Manchester City már hetekkel korábban megnyerte a Premier League-et, a csapatnak egyetlen célja maradt, még pedig a 100 pont elérése. Ehhez nyernie kell Southamptonban, ami könnyedén összejöhet, hiszen a Szenteknek három pont fórjuk van a Swansea-val szemben, a kiesés elkerüléséért vívott csatában, ráadásul 9-cel jobb a gólarányuk. Így pedig gyakorlatilag csoda kellene ahhoz, hogy a Southampton elbúcsúzzon az angol élvonaltól. Egyébként is a déliek jó passzban vannak, s biztosak vagyunk benne, hogy megpróbálják szépen zárni a szezont, illetve azt, hogy ne a jobb gólkülönbségüknek köszönhessék bennmaradásukat.

  • Mindkét csapat szerez gólt - 1.60 @   

Manchester United-Watford

A Vörös Ördögök csütörtökön gól nélküli döntetlent játszottak a West Ham otthonában, ami által bebiztosították második helyüket. José Mourinho gárdájának a vasárnapi meccset követően még van egy tétmérkőzése idén, ami jóval fontosabb, mint a szezonzáró, hiszen egy hét múlva az FA Kupa döntőjében lesznek érdekeltek a hazaiak. Ennek köszönhetőn borítékolható, hogy a portugál egy igen tartalékos csapatot küld ki ki az Old Trafford gyepére, azonban a pocsék formában lévő Watfordnak még így sem lesz sok esélye.

Ez lesz a United csapatkapitányának, Michael Carricknek a búcsúmérkőzése, akit José Mourinho a kezdőbe nevez.

Egyébként is, a vendégek számára sincs igazán tétje a találkozónak, hiszen a 10-től a 15-ig helyig bezárólag bárhol végezhetnek, ugyanakkor még egy esetleges bravúr győzelem sem jelentene automatikusan előkelő helyezést, mivel annyira rossz a gárda gólaránya. "Nobet."

Tottenham-Leicester

A Tottenham a héten biztosította helyét a jövő évi BL-ben, a csapat számára ezúttal a bronzérem a tét. A Spursnek nyernie kell, ha nem akar számolgatni, a sikerre pedig bőven van esélye a gárdának, hiszen a Leicester a kilencedik helyről aligha mozdul el, mivel nem a saját kezében van a sorsa, hogy a nyolcadik, szintén semmit nem érő pozíciót megkaparintsa. A hazaiak jóval motiváltabban futnak majd ki a Wembley gyepére, ami meghozhatja sikerüket a sérüléssel tizedelt Rókákkal szemben.

  • Tottenham - 1.25 @    

A Liverpoolnak egy pont kell az üdvösséghez. - Fotó: Twitter

Liverpool-Brighton

A Liverpoolnak legalább egy pontot kell szereznie a Brighton ellen ahhoz, hogy jövőre is a Bajnokok Ligájában indulhasson. Noha Jürgen Kloppék félszemmel már a május 26-ai BL-fináléra figyelnek, s legutóbb rangadót buktak a Stamford Bridge-en, szinte borítékolható, hogy a már tét nélkül pályára lépő Brighton ellen nem csak egy pontot szereznek. A vendégek újonc létükre bennmaradtak az élvonalban, vagyis oly mindegy számukra, hogy a 10. vagy a 15. helyen végeznek majd.

  • Liverpool - 1.17 @    

Newcastle-Chelsea

A Chelsea hétközben botlott hazai pályán a Huddersfield ellen, amivel a csapat jövő évi BL-szereplését is bukta gyakorlatilag. Köszönhetően annak, hogy a Kékek sikere önmagában nem lenne elég vasárnap, szurkolniuk kell a Brightonnak, hogy bevegyék az Anfield Roadot. Ezt az előbb már pedzegettük, hogy nem igazán jöhet össze, ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy Antonio Conte feltüzeli csapatát a hétvégi ütközetre. Hiába van pocsék formában a Newcastle, s van tengernyi gondja, óvatosan bánjunk a tétekkel. Mivelhogy a Chelsea csak akkor hozhatja vissza szezonját, ha jövő héten megnyeri az FA Kupát a Manchester Uniteddal szemben, vagyis könnyen lehet, hogy egy igencsak felforgatott kezdővel lép pályára a londoni alakulat. Nálunk ez a meccs "nobet".

Huddersfield-Arsenal

Vasárnap végérvényesen elbúcsúzik Arséne Wenger az Arsenal csapatától, a francia mester utoljára irányítja az Ágyúsokat. Ennek köszönhetően a gárda vasárnapi meccse félig-meddig gálamérkőzés lehet, köszönhetően annak is, hogy a Huddersfield szerdán kiharcolta a bennmaradást, vagyis felszabadultan léphetnek pályára a Terrierek. Így pedig egyértelmű, hogy gólokra érdemes fogadni, a bátrak akár nagyobb határt is beikszelhetnek szelvényükön, hiszen a felek őszi meccse speciel 5 gólt hozott.

  • Több, mint 2,5 gól - 1.45 @    

Hiába a parádés hajrá, a West Bromwich elbúcsúzott a PL-től. Fotó: Twitter

A többi meccsről távirati stílusban

A maradék négy ütközetből kétségkívül a Swansea-Stoke találkozó emelkedik a többi fölé. A vendégek már kiestek, míg a hazaiaknak igen nagy gólarányú győzelmet kellene aratniuk, s szurkolniuk a Manchester Citynek, hogy kiüsse a Southamptont, ahogy már fentebb is pedzegettük. A meccs legnagyobb kérdése, hogy a Stoke mennyire lesz motivált, dacból magával rántja a walesieket, vagy hagyja magát kiütni?

A szezon meglepetéscsapata, vagyis a Burnley a Bournemouth ellen zárja a szezont. A hazaiak elcsípték az egyik Európa Liga-indulást biztosító pozíciót, s biztos is, hogy a 7. helyen végeznek. A vendégek még lépkedhetnek feljebb a táblázaton, igaz, hátrébb is eshetnek, de a legfontosabb céljukat, a kiesés elkerüléséét, már korábban biztosították. Gyakorlatilag bármilyen eredmény benne van a meccsben.

A két legjobb formában lévő PL-csapat néz farkasszemet egymással Londonban, ahol a Crystal Palace és a West Bromwich csap össze. A vendégek a bravúros hajrájuk ellenére is kiestek, míg a hazaik nem csak, hogy bennmaradtak, de minden esélyük megvan a 11. hely elérésére is. Jó meccs várható, szerintünk a gólokkal sem maradnak adósak a felek.

A West Ham és az Everton is csalódást keltő szezonon van túl, a liverpooliaknak ugyanis nem jött össze a nemzetközi kupaindulás, míg a londoniak egy hete harcolták ki a bennmaradást. Két csalódott csapat csap tehát össze, s akármilyen eredménnyel zárulhat ez a találkozó.

2018-05-13;47
237903
megosztom