NBA

Dupláznánk az otthon veretlen Bostonnal - tippek az NBA-rájátszásra

A tavalyi főcsoportdöntő visszavágóján a TD Centerben egyelőre 100%-os Celtics a LeBron fémjelezte Cavs-t fogadja.

Csütörtökön hajnalban a Philadelphia 76-ers legyőzésével a Boston Celtics 30 év után zsinórban másodszor jutott be az NBA-főcsoport döntőjébe. Akár csak tavaly, az ellenfelük ismét a Cleveland Cavaliers lesz, ám a 2017-es sima 4-1-es Cavs sikerhez képest idén valamennyivel több esélyük van a Finals-be jutásra. 

Fogadás a győztesre    
Boston Cleveland
1.90 1.70
Fogadási határidő: 21:30

A Clevelanddel kapcsolatos szalagcímeket egy ember viszi az utóbbi időben, akárcsak a csapatot is, ő nem más, mint LeBron James. A játékos karrierje során hat alkalommal találkozott a playoffban a zöldekkel és négyszer vezette győzelemre csapatát ellenük. A Cavs huszonhármasa immár zsinórban a nyolcadik szezonban juthat el az NBA-döntőjébe.

A Király az idei rájátszásban 34.3 pontot átlagol, ez illusztris pályafutásának második legerősebb szezonja. 

Az alapszakasz során háromból kétszer győzték le a Celtics-szet és legutóbb a TD Centerben 121-99-re diadalmaskodtak.

A Sixers elleni második körben is a Boston volt az underdog, de remek edzőjüknek és a hihetetlen magabiztossággal megáldott fiatal játékosainak köszönhetően simán megugrották a lécet.

A tavalyi főcsoportdöntőből csak négy játékos maradt a Bostonban és a csapat elvesztette két all-starját is a szezon közben. Még így is sokáig úgy tűnt, hogy megnyerik az alapszakaszt, ám végül a Toronto mögött a második helyen végeztek.

A Philly elleni döntő meccs után "Scary" Terry Rozier a következőket mondta. "Nyilván sérülésekkel küszködtünk egész évben, sosem lehetett tudni ki lesz a következő, de mindig  összetartottunk és megtaláltuk az utat a győzelem felé. Nem mondom, hogy jobbak vagyunk mint a tavalyi csapat, de visszatérünk a főcsoportdöntőben és ez egy áldás számunkra."

A Cavs szintén underdogként kezte a second roundot, de meglepően simán söpörte ki az alapszakasz nyertes Toronto Raptorst. Az együttes forwardja, Kevin Love az nba.com-nak az alábbi nyilatkozatot adta. "Sok mindenen túl van mindkét együttes az idei szezonban. 

A rájátszásra nekik és nekünk is sikerült szintet lépni, most pedig ideje minden egy lapra feltenni. 

Bár a match-up akkor lenne egyenlő, ha Kyrie és Hayward is egészséges lenne, mégis, ha valaki, akkor Brad Stevens meg tudja állítani LeBronékat. A 41 éves tréner play hívásai egészen elképesztőek, és ahogy a csapat egyik legjobbja, Brown is elmondta, a játékosoknak csak pontosan végre kell hajtaniuk az utasításokat és máris sínen vannak. Mellesleg a Boston a rájátszás során még nem bukott meccset hazai pályán és bízunk benne, hogy ez a tendencia nem vasárnap fog megtörni.

A bukik elég vékonyra, 1.5-nél húzták meg a line-t a párharc első meccsére - íme néhány ATS statisztika amely alátámasztja pickünket.

  • A Cavaliers 0-5 ATS az utóbbi öt olyan meccsén, amikor legalább három pihenőnapja volt
     
  • A Celtics 5-0 ATS az utóbbi öt olyan meccsen amikor a megelőzőn legalább 100 pontot engedtek ellenfelüknek
     
  • A Boston 11-1 a legutóbb 12 olyan hazai meccsén, amelyen az ellenfélnek pluszos idegenbeli mutatója volt

 

  • Tipp - Boston nyer @1.90