Darts

Jó oddson verethetjük a beteg angolt

Michael Smith mellhártyagyulladással bajlódik, de nem teheti meg, hogy nem indul a Dutch Darts Mastersen.

Pontosabban megtehetné, de nem akarja, ugyanis, ha lemondaná a szereplést, akkor biztosan nem indulhatna Rob Cross oldalán a május 31-én rajtoló csapat világbajnokságon. Jelenleg ugyanis a világranglista alapján csak a harmadik legjobb angol, "meghívást" pedig az első kettő kap.

Smith-nek így sincs könnyű dolga, ugyanis szűk 21 ezer angol font a lemaradása Dave Chisnall mögött és például a Dutch Darts Masters bajnoka is "csak" 25 ezret rakhat zsebre. Ezen kívül pedig már csak két 10 ezres Players Championsip verseny lesz a vb előtt.

Az angol ráadásul betegséggel bajlódik, néhány napja diagnosztizáltak nála mellhártyagyulladást.

Ettől függetlenül egyébként Aberdeenbe is elutazott az utolsó Premier League alapszakasz fordulóra, de látszott rajta, hogy nincs jól. Mondjuk a játéka így is elfogadható volt, mondhatni rutinból dobált, igaz, megkönnyítette a dolgát az a tény, hogy az égvilágon semmi tétje nem volt a meccsének. 

Fogadás a győztesre    
Michael Smith Stephen Bunting
1.30 3.05
Fogadási határidő: 20:15

Ugyanez a mostani fellépéséről már nem mondható el, hiszen amennyiben kikap Stephen Bunting ellen, akkor a matematikai esélye sem lesz már meg a csapat-vb indulásra. Szóval ez egy merőben más meccs lesz, mint a csütörtöki Barneveld elleni volt.

Bunting ugyan nem olyan szinten játszik, mint amikor berobbant a PDC-be, ám könnyű ellenfélnek semmiféleképpen sem nevezhető. Pénteken egy sima győzelemmel hangolt, és ha Smith nem lesz a topon, akkor Buntingnak minden esélye meglesz a továbbjutásra.

Az oddsmesterek abszolút nem vették figyelembe, hogy a fiatalabb angol betegséggel küzd. Egyes bukiknál akár 3.40-ért is rakhatjuk Buntingot, de +2.5 leggel megtámogatva is 1.72-es oddsot kapunk.