Tenisz

Gyilkos meccs vár a Nadal-verő Thiemre - napi tippek a Madrid Mastersre

Thiem-Anderson és Shapovalov-Zverev elődöntőket rendeznek szombaton Madridban.

Szombaton az elődöntős ütközetekkel folytatódnak a küzdelmek Madridban. A felső ágon a tavalyi döntős Dominic Thiem és a 6. kiemelt Kevin Anderson csap össze, míg a tábla másik felén a meglepetésember Denis Shapovalov a 2. kiemelt Alexander Zverevvel néz farkasszemet. Biztosan új bajnoka lesz a tornának, és Zverevet leszámítva mindenki az első Masters-címére hajt. A német mellett a Rafael Nadalt kiütő osztrák a másik komoly kandidált a végső sikerre. 

Kemény meccs vár Thiemre az elődöntőben. - Fotó: ATP

Thiem idén először mutatta meg a foga fehérjét és zseniális tenisszel győzte le a megállíthatatlannak hitt spanyolt. Az osztrák gyakorlatilag profitált a monte-carlói pofonból, hiszen most teljesen felszabadultan, nyomás nélkül engedhette el a kezét Nadal ellen, ami olyan jól sikerült, hogy még szettet sem veszített. 

Fogadás a győztesre    
Dominic Thiem Kevin Anderson
1.30 2.85
Fogadási határidő: 16:00

Anderson ellen viszont egy teljesen más meccs vár a sógorok salakmenőjére. Thiemnek először is ki kell zárnia a fejéből, hogy 0-6-ra áll a dél-afrikai ellen. Noha ezek mindegyikét kemény pályán vívták, akkor sem a legjobb kiindulási alap az osztráknak, ráadásul a madridi gyors környezetben Anderson is nagyon él.

Alig volt olyan összecsapásuk amikor ne játszottak volna tie-breaket, és erre most is jó sansz mutatkozik. Véleményünk szerint ez egy sokkal szorosabb meccs lesz, mint amit az oddsok sugallnak. 

  • Lesz tie-break a mérkőzésen @ 1.72
  • Játékok száma - 22.5 felett @ 1.80

Ami a másik elődöntőt illeti, az szintén nem ígérkezik egyoldalúnak. Shapovalovot végig leírták a bukmékerek, így gyakorlatilag mind a négy meccsét underdogként nyerte. Zverev legyőzése az eddigieknél is nagyobb bravúr lenne, de annyira elkapta a fonalat és olyan önbizalommal teniszezik, hogy ezt az opciót sem lehet kizárni.

Ugyanakkor mi kevés esélyt látunk arra, hogy ez a forgatókönyv valósul meg, ugyanis Zverev rettentő meggyőző teljesítményt nyújtott a John Isner elleni negyeddöntőben. Végig remekül fogadta az amerikai nagy szerváit, ami a két szettben egy-egy bréket eredményezett. Bár a múlt héten végig pályán volt Münchenben, mégis frissebb lehet, mint a kanadai, aki pénteken óriási csatában nyert. Az sem mellékes, hogy Shapovalov első meccsére készül a centeren, és például Anderson szerint a többi pálya gyorsabb, mint a Manolo Santana, ami nem a kanadainak kedvez. 

Alapvetően a legtöbb dolog az over mellett szól, de mi úgy érezzük, hogy a meccsről-meccsre egyre nagyobb önbizalommal teniszező német kettőben megoldja. Éppen úgy, mint a tavalyi montreali összecsapásukon, amit Zverev 6-4, 7-5-re nyert.