Darts

Ötszöröznénk a győzelmi kényszerben lévő angollal

  • Cesc18

James Wade-nek muszáj nyernie, ha nem akar lemaradni a május végi csapat-világbajnokságról.

Csütörtök este Aberdeenben véget ért a Premier League alapszakasza, a sztárok pedig Hollandia felé vették az irányt, ugyanis hétvégén jön a European Tour hatodik versenye, a Dutch Darts Masters. Michael van Gerwenék csak szombaton lesznek érdekeltek, ám már pénteken is izgalmas összecsapások szerepelnek a menüben. A nap utolsó meccsén lép majd színpadra az a James Wade, akinek a csapat-világbajnokság szempontjából ez a torna vízválasztó lesz. 

Wade győzelmi kényszerben lép színpadra Hollandiában. - Fotó: PDC

Jelenleg ugyanis csak az a biztos, hogy Rob Cross lesz az angolok egyik résztvevője, a másik helyért még hatalmas küzdelem zajlik. Miután a csapat-vb május végén kerül megrendezésre, így addig már csak ezen a tornán és két Players Championship-állomáson van lehetőség pontokat gyűjteni. Crossnak a párja a világranglistán utána következő legjobb angol dartsos lesz. Jelenleg Dave Chisnall van a "pole pozícióban", de Michael Smith szűk 21 ezer, míg Wade 26 ezer font lemaradással követi. Sem Smith-nek, sem Wade-nek nem lesz ezt egyszerű eltüntetnie, de nyilván megtesznek ezért mindent. 

Fogadás a győztesre    
James Wade Cristo Reyes
1.35 2.70
Fogadási határidő: 22:45

Wade egyébként nem fut rossz szezont, két ET-versenyen elődöntőzött, míg múlt hétvégén a European Darts Grand Prix-n a döntő is összejött neki. Eddig mind az öt ET-n túlélte ezt a kört, és most is favoritnak számít Cristo Reyes ellen. Noha a spanyol egy rettentően veszélyes dartsos, de az idei szezonja hagy némi kívánni valót maga után. Ez csupán a második ET, amire kvalifikálni tudta magát és a Players Champions-állomásokon sem brillírozik.

Amennyiben Wade hozza a múlt héten mutatott formáját, akkor nem okozhat problémát számára a továbbjutás.

A korábbi öt ET-n 6-3, 6-2, 6-2, 6-3, 6-4 arányban nyert Wade a 48 között, szóval szinte mindig közé tette a bukmékerek által most -2.5-re belőtt különbséget.

Véleményünk szerint ez meglesz a két játékos között, sőt, megérzésünk, hogy pont 3 leggel nyer majd az angol.

  • Hendikep - Wade -2.5 @ 2.10
     
  • Wade 6-3-ra nyer @ 5.00