Angol foci

Impozáns párharcokkal kezdődik meg az út a Wembley-ig

Két olyan párharccal kezdődik meg a playoff, amely akár a Premier League-ben is lehetne.

Pénteken este megkezdődik a Championship rájátszása, amely kedden estére már meg is mondja nekünk, melyik két csapat vívhat meg a Premier League-be jutásért a Wembley Stadionban. Négy igazán rutinos, nagy múlt csapat találkozik egymással, így igazán esélyesről vagy esélytelenről kár is lenne nyilatkozni. Lássuk a legfontosabb tudnivalókat.

Melyik csapat jut fel a Premier League-be?
Fulham 2.50
Aston Villa 3.75
Middlesbrough 4.00
Derby County 6.00

Derby County-Fulham

Ez egy elégedett és egy csalódott csapat derbijének ígérkezik, ám korántsem a tabellán elfoglalt sorrend határozza meg a szerepeket. A harmadik helyen végző, hónapok óta csodálatosan futballozó Fulham sorsa ugyanis a saját kezében volt, hiszen ha legyőzték volna a kiesés ellen menekülő Birminghamet, most nem kéne még több meccset lejátszaniuk. A londoniak háza táján érthető a csalódottság, de ha úgy tudnak majd játszani, ahogyan tették egész 2018-ban, nemigen lehet ellenfelük a rájátszás során.

   
  1 x 2
Derby County-Fulham 2.85 3.10 2.25
Middlesbrough-Aston Villa 2.25 2.85 3.25

"Ez kicsit olyan most számunkra, mint a tenisz. Az első szettet elveszítettük, innen kellene most fordítanunk valahogy. Szeretnénk ma olyan eredményt elérni a Derby ellen, hogy kedvező helyzetből érkezhessünk a Craven Cottage-ra" - nyilatkozta a londoniak mestere, Slavisa Jokanovic.

[2757362] 2018-05-11 20:45:00 Derby County - Fulhamx;5

A két csapat közötti formabeli különbséget zongorázni lehetne, és ezen az sem változtat, hogy a County utolsó három meccsén hét pontot szerzett. Fontosabb, újabb hiányzó egyik oldalon sincs, márpedig ha a Fulham szenzációs 4-3-3-jának támadó gépezete jó napot fog ki, kettős győzelemmel üthetik ki a hektikus Kosokat.

Middlesbrough-Aston Villa

Nem csak az oddsok, de a formák alapján is lényegesen érdekesebb és szorosabb párharcnak tűnik a Boro-Villa derbi. A felek idén háromszor is találkoztak, mindhárom eredményből jutott egy-egy, azonban a randevúkon összesen csak három gól esett, így túlságosan gólgazdag oda-visszavágóra most se számítsunk.

Fotó: Gazzette Live

"Amikor a rájátszáshoz érünk, már semmi sem számít, kidobhatjuk az ablakon a bajnoki formát és a korábbi eredményeket is. Kiszámíthatatlan, mi fog történni ezeken a mérkőzéseken. Igen, játszottunk a Villával háromszor és remekül ismerjük őket, de ez most nem számít. Szenzációs hangulatot várok és szeretnénk előnnyel utazni Birminghambe" - mondta a Boro trénere, Jonny Howson.

Mindkét csapat tele van rutinos, ismert játékosokkal, elég ha csak a Ferencváros korábbi légiósára, Mohamed Besicre, az ex-liverpooli Stuart Downingra, a sok médium által az év játékosának megválasztott Adama Traoréra gondolunk, vagy ha a Villánál Snodgrass, John Terry vagy Adomah nevét megnézzük.

[2757364] 2018-05-12 18:15:00 Middlesbrough - Aston Villax;5

Egyáltalán nem véletlen, hogy a bukmékerek alacsony oddsot adnak az underre (1.50 a 2.5 alatt), könnyen lehet, hogy ez egy egygólos, vagy 0-0-s mérkőzés lesz. Feszültségből, küzdelemből és taktikából viszont aligha lesz hiány.

2018-05-11;48
2018-05-12;48
2018-05-14;48
2018-05-15;48