NBA

Szép szorzókat foghatunk az NBA-főcsoport döntőiben

Nyugaton Warriors-Houston, keleten pedig Celtics-Cavaliers párharc lesz terítéken, nyitott kérdés pedig nem sok maradt.

Harden és Curry, a nyugat két dobó fenoménja. fotó: TSN Twitter

Magyar idő szerint csütörtök hajnalra összeállt az NBA végső szakaszának a menetrendje. A négy Conference Finals-be jutott gárdából egyedül a Boston tekinthető kisebb meglepetésnek, mivel a szezon során két all-star játékosukat is elvesztette, ezért a szakértők inkább a Sixers sikerét várták a második roundban.

A végső győzelemre a bukik a keletet kissé lenézve, ámde racionálisan a nyugati főcsoport-döntő leendő győztesét várják, ahol a címvédő Warriors-nak van nagyobb esélye a döntőbe jutásra - @1.85-ös oddsuk pedig bőven a value kategóriába sorolható.

Oddsok a továbbjutóra    
Cleveland - Boston 1.30 3.10
Golden State - Houston 1.55 2.30

A fekete ló a négy között az a Celtics, amely a már sokszor hangsúlyozott edző-faktornak köszönhetően, Brad Stevens vezetésével két legjobbját mellőzve ismét beverekedte magát a döntőbe, ahol az egyszemélyes hadsereg, a LeBron James által vezetett Cleveland lesz az ellenfele a tavalyi főcsoport-döntő megismétlésén. Óriási pech, hogy Irwing kidőlt, hiszen egykori csapattársával kerülne szembe és a párharc kevésbé lenne ennyire lefutott (papíron), mint jelen állás szerint.

A Boston azért így sem panaszkodhat, a team remek kombinációja a fiatal és a tapasztalt játékosoknak. Egyik legjobbjuk a rájátszásban a 20 éves újonc, Jason Tatum, aki csütörtök hajnalban zsinórban a hetedik meccsén szórt legalább 20 pontot.

A 21 éves Jaylen Brownnal és "Scary Terry" Rozierrel kiegészülve hihetetlen dinamikus triót alkotnak - Irwinggel valamint Haywarddal felturbózva pedig akár a következő korszakos csapat is épülhet a városban.

Az konferencia-döntők első mérkőzéseinek oddsai    
Cleveland - Boston 1.80 1.80
Golden State Houston 1.70 1.95

A sajtó és az NBA-rajongók óriási örömére nyugaton összejött az előrehozott döntőnek is tekinthető Warriors-Rockets párharc, amelyen mindkét együttes bombaformában, fontosabb hiányzók nélkül száll majd harcba. Jól mutatja a Houston ideje erejét, hogy a Warriors címvédésére a szezon előtt @1.65 körüli szorzón lehetett fogadni, amely jelenleg @1.85-ön áll, de volt már @2.00 körül is.

A konferencia-finálé első felvonása a magyaroknak is kedvező időpontban, vasárnap este 21:30-kor kezdődik majd a bostoni TD Gardenben. A meccsekről részletesebb beharangozókat is olvashattok majd a hatharom.com-on.

Ki nyeri az NBA-t?    
Golden State Warriors 1.85
Houston Rockets 2.90
Cleveland Cavaliers 7.00
Boston Celtics 20.00

 

Szerintetek kié lesz idén a Larry O'Brian-trófea?