Tenisz

Rekorddöntés kapujában Nadal - napi tippek a Madrid Mastersre

A mallorcai salakkirály John McEnroe 34 éve fennálló csúcsát adhatja át a múltnak.

Csütörtökön a nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódik a férfiak versenye Madridban. Remek párosítások jöttek össze már a legjobb 16 között, a nap egyik kérdése pedig, hogy Rafael Nadal megdönti-e John McEnroe rekordját?

A mallorcai ugyanis zsinórban 48 megnyert szettnél jár salakon, avagy ha Diego Schwartzmant is kettőben veri, akkor átadja a múltnak az amerikai legenda csúcsát, aki még 1984-ben egy 49-es sorozatot produkált. 

Nagyon közel Nadal egy újabb rekordhoz. - Fotó: ATP

Komoly meglepetés lenne, ha nem következne be a rekorddöntés. Ugyan Schwartzman egy rettentően kellemetlen ellenfél tud lenni, ám jelenleg nincs olyan formában, hogy reális esélye legyen szettet nyerni. Nadal ráadásul pontosan tudja, hogy mire számíthat ellene, hiszen négy alkalommal is meccseltek már. Mindegyiket a spanyol nyerte, az argentin egyedül az idei Australian Openen tudott egy szettet fogni. 

Tegnap Gael Monfils ellen -6.5-ös hendivel nyerettük Nadalt, és most is ebben a tippben hiszünk, indoklás pedig nagyjából ugyanaz, vagyis várható egy nagyon sima szett a spanyoltól. 

  • Game hendikep - Nadal -6.5 @ 1.72

A Nadal-Thiem derbi létrejötte a negyeddöntőben vélhetően leginkább majd az osztrákon múlik, aki a 16 között Borna Coriccsal méri össze a tudását. Thiemet már az előző körben is féltettük, és bizony meg is szenvedett a győzelemért. A horvát ellen még nehezebb dolga lesz, bár tavaly ugyanitt Madridban 6-1, 6-4-re verte, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán. Coric az új csapatának köszönhetően szintet lépett, Thiem viszont idén közel sincs olyan formában salakon, mint egy éve. Nem véletlen, hogy a tavalyi meccsükkel ellentétben ezúttal nem 1.30, hanem 1.70 körül fizetnek az osztrákra. Egyáltalán nem lenne meglepő, ha Coric kerülne menne tovább.

Fogadás a győztesre    
Borna Coric Dominic Thiem
2.15 1.55

A másik ágon Alexander Zverev továbbjutása papírformának számítana Leonardo Mayer ellen, ám a dél-amerikaival jobb vigyázni, ugyanis egy veszélyes játékos, aki a héten eddig jó formát mutatott. Ugyan Zverev is szépen elkapta a fonalat, de ez lehet egy nagyon szoros meccs. A 21.5 egy olyan határ, ahol érdemes az over felé kacsingatni, az állami irodában ezt az opciót 1.70-es oddson játszhatjuk meg.

Szintén erősen overes meccsnek ígérkezik John Isner és Pablo Cuevas összecsapása. Bár kettejük közül az uruguayi a klasszisokkal jobb salakos teniszező, ugyanakkor Madridban magaslaton a nagy szervás játékosok is jól boldogulnak.

Isner az első meccsén Ryan Harrison ellen 22 ászt szórt és egyszer sem veszítette el az adogatását, sőt, még bréklabdát sem engedett, igaz, fogadóként neki sem sok babér termett.

Sajnos a bukik is sejtik, hogy ez nem lesz egy rövid meccs és 25.5-nél húzták meg a határt, avagy két tie-breakben vagy döntő szettben gondolkoznak. Abszolút benne van, hogy több rövidítés is lesz, viszont az over helyett kifizetődőbb 3.00-as oddson bepróbálni, hogy legalább két tb lesz. Végül is Isner meccseiben ez mindig benne van, Harrisont is 7-6, 7-6-ra verte...

  • Tie-breakek száma - 1.5 felett @ 3.00