Sportfogadás

Bátor tippekkel próbálkozunk a második elődöntőben

  • varin

A rendkívül sikeres első elődöntőt követően a második napon is 2+1 tippel próbálkozunk.

Egy nap szünetet követően csütörtökön este folytatódik az Eurovíziós Dalfesztivál Lisszabonban, ahol már a második elődöntőre kerül sor. A magyar különítmény, az AWS 13. együttesként lép színpadra, ami ebben a tekintetben egy jó számnak mondható. Lássuk most a magyarok esélyeit, illetve egyéb tippeket a második elődöntőre.

Továbbjut-e az AWS?

Nos, nyugodtan fogalmazhatunk úgy, hogy bombameglepetés lenne, ha nem jutna! A magyar delegáció támogatottsága egyre nagyobb, már csak 1.29-1.33-as szorzón tehetünk pénzt arra, hogy túlélik a mai fordulót, noha korábban azért 1.50 felett is bőven volt az odds. A srácok a hangpróbákon remekül szerepeltek, a közönség pedig nyitott az újszerű stílusra. Hogy a magyar csapatnak mekkora a respektje, arról mindent elmond, hogy még a világhírű metálfesztivál, a Wacken Open Air is szavazásra buzdít, hogy a 'Viszlát nyár' szép helyezést érjen el este.

A magyarok végső sikerére egyébként jelenleg 51-szeres szorzóval fogadhatunk, ami az eddigi legalacsonyabb, noha néhány hete egészen 251-ig felkúszott.

Tippek

Alapvetően meglepetés lenne Oroszország kiesése az elődöntőben, hiszen ilyenre 1996 óta nem volt példa, ám a körülmények és az odds ismeretében már nyugodtan beszélhetünk papírformáról Julia Samoylova kudarca esetén. Mint ismert, a tavalyi Eurovíziós Dalfesztiválon Oroszországot nem képviselhette Julia, ugyanis Ukrajnában nem látták szívesen az orosz delegációt, így stílszerűen most az 'I Won't Break' című számával igyekszik elhódítani a közönség és a zsűri szívét.

Fotó: EuroVoix

Egybehangzó vélemények szerint azonban Julia egyszerűen nem énekel elég jól és a száma is gyenge. Noha joggal gondolhatnánk arra, hogy a kerekesszékes előadása majd együttérzést vált ki a szavazókból és a zsűriből, ám 2015-ben egyszer már próbálkoztak ezzel, és akkor a lengyelek kudarcot vallottak. Bár az Európában élő orosz kisebbség és a mozgássérültek bizonyára támogatják majd Juliát, valójában ez még kevés lesz a továbbjutáshoz, mivel sem a szakma, sem pedig a fórumozók nincsenek oda a számért.

  • Tipp: Oroszország nem jut tovább @1.66

Montenegró rövidke eurovíziós történelme során kétszer jutott tovább, 2015-ben és 2016-ban. Mindkét alkalommal népzenei balladával értek el sikert, és a taktikán idén sem szeretne változtatna Vanja Radovanovics. Szakértők szerint az 'Inje' nem túlságosan erős szám, de egyáltalán nem tartják lehetetlennek a kvalifikációt, ehhez viszont elsősorban Vanja színpadi teljesítményének kell javulnia.

Az oddsban van érték - ahogy szokták mondani -, így egy kis aprót azért megéri dobni Montenegró továbbjutására.

  • Tipp: Montenegró továbbjut @6.71

Senki sem mondaná meg elsőre, de van egy olyan ország, amely ebben az évezredben még egyszer sem maradt le a döntőről. Olyannyira, hogy a legrosszabb helyezésük a 9. pozíció elődöntőjükben, de többnyire 3-4. helyen végeztek. Ez az ország pedig Románia.

Miután a románok televíziós balhé miatt 2016-ban távol maradtak a dalfesztiváltól, tavaly sikerült egy 7. hellyel visszatérniük, és az előrejelzések alapján most is kinézhet nekik egy döntő, de nem véletlen a közel egyenlő odds a The Humans dalára. A 'Goodbye' egyébként igencsak fülbemászó, dallamos szám lett, amelyet én szívem szerint továbbjuttatnék, de fontos faktor, hogy másodikként lépnek színpadra, az egyik nagy esélyes, a norvég banda után - ez pedig nagyban meghatározhatja sorsukat. Ha jobb helyen szólna a Goodbye, megszavaznám a továbbjutást, de így jobban hajlok a "nem" felé.

További eurovíziós tippekért látogasd meg a Logibet rendszerét, ahol még egy tippel találkozhattok!