Tenisz

Mészárlással kezd Nadal? - napi tippek a Madrid Mastersre

A címvédő és világelső spanyol a francia Gael Monfilsszal csap össze a madridi torna második fordulójában.

Szerdán 10 férfi egyes mérkőzéssel folytatódnak a küzdelmek Madridban, és ezúttal már pályára lép a torna első két kiemeltje is, azaz Rafael Nadal és Alexander Zverev. A spanyol Gael Monfilsszal, míg a német Evgeny Donskoy-jal csap össze. Előbbi kifejezetten jól csengő párosítás, ám Rafa formája alapján könnyen lehet, hogy mészárlás lesz belőle.

Nadal magabiztos rajtot vehet a spanyol fővárosban. - Fotó: ATP

A mallorcai salakkirály kegyetlenül kezdte a tavaszt, hiszen Monte Carlóban és Barcelonában egyaránt szettveszteség nélkül masírozott át a mezőnyön, amivel mindkét helyszínen a 11. trófeáját zsebelte be. Madridban "csak" ötszörös bajnoknak számít, ám ne feledjük, hogy ez a torna 2009-ig keménypályás volt és utána a kék salakkal is kísérleteztek. A magaslat miatt viszont a vörös poron egy fokkal könnyebben lehet megszorongatni, de azért természetesen Nadal a verseny toronymagas favoritja. 

Egy Monfils típusú teniszező ellen nem túl hálás feladat elkezdeni egy tornát, azonban 15-ször találkoztak már - 13-2 a spanyol javára -, így Rafa pontosan tudhatja, hogy mire számíthat a francia showmantől. 

Monfils szekere egyébként erősen döcög, múlt héten Münchenben egyáltalán nem volt meggyőző és hétfőn Nikoloz Basilashvilit is csak döntő szettben tudta legyűrni.

Fogadás a győztesre    
Rafael Nadal Gael Monfils
1.02 7.75
Fogadási határidő: 16:00

A franciától már az is komoly fegyvertény lenne, ha szettet tudna fogni, hiszen Nadal a tavalyi Roland Garrost is figyelembe véve zsinórban 40 megnyert szettnél jár salakon. Ennek megfelelően a Rafa 2-0 sem fizet valami busásan (1.16) és a játékok számának határát is alacsonyan, 17.5-nél húzták meg, azaz a bukik 6-3, 6-2 körüli eredményben gondolkoznak.

Alapvetően value lenne az under, hiszen Barcelonában ketten, Monte Carlóban pedig senki nem tudott ötnél több játékot nyerni ellene. Viszont Monfils annyira kiszámíthatatlan teniszező, hogy még a jelenlegi formájában is képes összehozni egy olyan szettet, ami vinné az underes tippünket.

Aki Nadal-mészárlásban gondolkozik, annak érdemesebb inkább a -6.5-ös hendit megjátszani, hiszen a mallorcai szinte kivétel nélkül mindig kioszt egy 6-0, 6-1 vagy 6-2-es szettet. Ez most is erősen benne van a meccsben, Monfils jó, ha egy erős szettet össze tud rakni, több aligha van benne. 
 

  • Game hendikep - Nadal -6.5 @ 1.78


A tavalyi döntős Dominic Thiem is most mutatkozik be, és nagy szüksége lenne egy jó és önbizalom-növelő rajtra, ám Federico Delbonis ellen ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak. Az osztrák nem volt igazán meggyőző Monte Carlóban és Barcelonában sem, Munar Clar és Kovalik szintű teniszezők is könnyedén szorongatták meg, Stefanos Tsitsipas pedig kettőben elintézte. Delbonis a jó balkezes szerváival hatékony lehet a gyors magaslati környezetben, és profitálhat abból is, hogy a napokban már meccselt Madridban. 2.20-ért kecsegtető, hogy az argentin fog egy szettet.