NBA

Majd' háromszorosért nyeretjük a Bostont - tippek az NBA-rájátszásra

A párharcban 3-1-re vezet a Celtics és szerdán közönségükkel megtámogatva masírozhatnak a konferencia-döntőbe.

Pokoli hangulat vár a Sixersre. fotó: Boston Celtics Facebook

A Philadelphia 76ers a playoff második körének negyedik meccsén a Toronto Raptorsszal ellentétben nem hagyta magát kisöpörni, és amennyiben ismét legyőznék a zöldeket, legközelebb már a 3-3-ért játszhatnának hazai pályán. Na, de ne szaladjunk ennyire előre, ugyanis a forgatókönyv az esélyek alapján nem így fog alakulni, hiszen Brad Stevens csapatát piszok nehéz a bostoni drukkerek előtt elcsípni.

Fogadás a győztesre    
Boston Philadelphia
1.80 1.80
Fogadási határidő: 02:00

Bár ez a rivalizálás nem annyira intenzív, mint a 80-as években, vagy mint a Pierce vs Iverson a 2000-es évek elejéről, a halvány reményt, ha okosan lovagolja meg a 76-ers, akár elmehet a hetedik meccsig is. Ez nagyon nem lesz egyszerű, hiszen mindössze három csapat tudta ezt eddig kiharcolni, sőt

hétfő este a Cavaliers lett a 130. csapat az NBA történetében, amely 3-0-s előnyről jutott tovább. Még soha egy csapat sem esett ki ilyen előnyből.

Amit egyértelműen le lehet vonni tanulságként, hogy a negyedik meccsen pocsékul játszott a Celtics a saját elvárásaihoz képest - sem támadásban, sem védekezésben nem volt elég éles. A kulcsfaktorokat egyrészt a sok fölösleges faultban (20-szor szabálytalankodtak Tatumék), másrészt a támadó lepattanózásban kell keresni: a Sixers tizenhatot, Horfordék pedig csak ötöt húztak le.

Ben Simmons és társai szinte az összes 50-50-es helyzetből jobban jöttek ki, sőt gyakran még azokból is, ahol inkább a Celtics-nek állt a zászló - ez aligha eshet meg még egyszer. Ráadásul kellett még a győzelemhez az a TJ McConnell, aki első alkalommal volt a kezdőben és 19-et szórt. Nos, ez sem valószínű, hogy megismétlődik a liga legjobb védelme ellen.

A Celtics az alapszakaszban négyből háromszor verte a Phillyt és legutóbbi tíz hazai meccséből kilencet behúzott. 

A két, fiatalokkal tűzdelt, hihetetlenül tehetséges csapat párharcán a döntő faktort azonban lehet, hogy nem is a pályán kell keresni. A sajtó által körülrajongott, mindössze 41 éves Brad Stevens a liga legnagyobb edzőtehetsége, aki két all-star játékos hiányában is hihetetlen érzékkel sakkozza ki a megfelelő megoldásokat.

Mi is bízunk Stevensben, aki a 76-ers támadásainak megfojtása mellett helyre rakhatja az előző meccsen kisiklott elemeket és csapatát a konferencia-döntőbe juttathatja csütörtökön hajnalban.
 

Tipp - Boston nyer és 210.5 pont alatt @2.70