Premier League

Erre érdemes figyelni a hétközi angol bajnokikon

Öt mérkőzést pótolnak szerdán és csütörtökön a Premier League-ben, mutatjuk mire érdemes figyelni.

A Liverpool kivételével valamennyi sztárcsapat pályára lép hétközben az angol Premier League-ben. A nagyok közül a Chelsea, Tottenham, Manchester City trió otthoni környezetében játszik, míg az Arsenal és a Manchester United idegenben lép pályára.

   
  1 x 2
Leicester-Arsenal 3.55 3.45 1.95
Chelsea-Huddersfield 1.18 6.75 12.00
Tottenham-Newcastle 1.18 6.50 12.00
Manchester City-Brighton 1.10 8.75 17.50
West Ham-Manchester United 4.45 3.55 1.75

Leicester-Arsenal

Tipikus "nobet" mérkőzés, ugyanis az Arsenal biztosan a hatodik helyen végez, s mivel még vasárnap rendeznek egy fordulót, így nem ez lesz Arséne Wenger búcsúmeccse. A hazaiaknak viszont ez lesz a szezonbeli utolsó hazai fellépésük, illene szépen búcsúzniuk a közönségtől, azonban olyan pocsék formában vannak, hogy még a tét nélkül pályára lépő londoniak ellen is meglepetés volna sikerük. A Rókák egyébként, ha behúzzák az utolsó két találkozójukat (Arsenal, Tottenham), és az Everton nem nyer a West Hamnél vasárnap, akkor a nyolcadik pozícióban is végezhetnek, ám erre nem látunk esélyt, főleg úgy, hogy 12 játékosuk (!) küzd valamilyen sérüléssel.

Chelsea-Huddersfield

A Chelsea a Bajnokok Ligájáért, a Huddersfield pedig a kiesés ellen kapar az utolsó héten. A londoniak pazar formában várják a találkozót, hiszen hétvégén a BL-döntős Liverpoolt fektették két vállra, zsinórban tehát négy bajnokit húztak be, ráadásul menet közben bejutottak az FA Kupa fináléjába. Az újoncra sem lehet panasz mostanság, utolsó négy PL-találkozójából csak egyet veszített el, vasárnap pedig gól nélküli remit játszott a Manchester City otthonában.

A vasárnapi meccshez hasonlóan a felek közt most is óriási tudásbeli különbség van, ugyanakkor a Chelsea nem szórakozik majd, mint a manchesteri alakulat, vagyis szerintünk a Town ezúttal vereséget szenved. Viszont abban is biztosak vagyunk, hogy a Huddersfield nem adja olcsón a bőrét, s a hétvégihez hasonlóan minimum 7-8 védekezőjátékossal áll fel.

  • Hazai és kevesebb, mint 4,5 gól - 1.50 @   

Tottenham-Newcastle

Gyakorlatilag ez a legegyértelműbb mérkőzés hétközben, hiszen a Tottenham győzelmi kényszerben van, a Newcastle-nek pedig már mindegy. Egyébként is, a Szarkák ahogy megszerezték a szükséges pontokat a bennmaradáshoz, egyből visszaestek, ráadásul komoly gondokkal küzdenek. A Spurs sem sziporkázik ugyan, de ezt a meccset könnyedén behúzhatja hazai pályán, nem mellesleg győzelmi kényszerben vannak, egyrészt, hogy jövőre a BL-ben indulhassanak, másrészt pedig, hogy megelőzzék a Liverpoolt, s odaérjenek a dobogóra.

  • Tottenham -1 (európai hendikep) - 1.45 @    

Ismét egy újonccal találkozik az Etihadban a már bajnok City. - Fotó: Twitter

Manchester City-Brighton

A Manchester City számára már csak az a tét, hogy eléri-e a 100 pontot vagy sem. Perpillanat 94 egységnél tartanak Pep Guardiola fiai, vagyis a hátralévő két találkozójukat be kell húzni. Szerdán pedig nagy esélyük van a sikerre, hiszen az a Brighton utazik Manchesterbe, amely csapat pénteken harcolta ki a bennmaradást, vagyis tét nélkül léphet pályára. A hazai siker pedig szerintünk nem marad el, egyébként is óriási meglepetés volna, ha a City pár nap leforgása alatt két újonc csapattal sem bírna az Etihadben.

  • Hazai csapat góljai 2,5 felett - 1.55 @    

West Ham-Manchester United

Csütörtökön rendezik az alábbi párosítást, s úgy véljük, hogy erre a találkozóra sem éri meg igazán fogadni. A West Ham csak az elmúlt hétvégén harcolta ki a bennmaradást, míg a Manchester United abszolút kiszámíthatatlan, hiszen egyik héten nyer a Manchester Citynél majd kikap otthon a West Bromwichtól, majd legyőzi az Old Traffordon az Arsenalt, s rá pár napra vereséget szenved az újonc Brighton otthonában. Ki érti ezt?

Egyébként már a vendégek számára sem bír oly komoly téttel a hátralévő két forduló, hiszen a Vörös Ördögök csak roppant balszerencsés esetben bukhatják el a második helyüket, ugyanakkor nem árt, ha már el kezdenek tartalékolni a jövő hét hétvégén esedékes FA Kupa döntőre, főleg, hogy a fináléban azzal a Chelsea-vel feszülnek egymásnak majd, amely alakulatnak még két igen fontos meccse van hátra. A Kalapácsosoknak pedig lesz még egy hazai meccsük a héten, hiszen az Everton ellen zárják ezt a csalódást keltő évüket, szóval vélhetően nem most szakadnak meg a sikerért, avagy tényleg "nobet", főleg, hogy gólokkal kapcsolatos fogadásokra sem fizet sokat a    .

2018-05-09;47
2018-05-10;47
237903