Olasz foci

A kupadöntőben csap össze a milánói Dávid és a torinói Góliát

Hatalmas bravúr lenne, ha Gattusóék elhódítanák az Olasz Kupát idén, de kár lenne előre leírni a Milant.

   
Juventus Döntetlen Milan
1.83 3.30 4.55

Szerda este rendezik meg Rómában az Olasz Kupa fináléját, a Juventus és a Milan csap össze egymással a Stadio Olimpicóban. A trófea begyűjtése mindkét fél számára fontos lenne, hiszen lehet, hogy ezen múlik a Milan kupaindulása, míg Allegri - ha tényleg távozik -, akkor még egy serleggel és egy duplázással búcsúzhatna az Öreg Hölgytől.

Fotó: Bottadiculo

Habár voltak nehéz pillanatai a Juventusnak, köszönhetően két bravúros fordításnak (az Inter, valamint a Bologna ellen), illetve a Napoli ajándékainak, a Scudetto gyakorlatilag zsebben van számukra. Romában, hétvégén akár a cserecsapatot is kiküldhetik, nem kockáztatnak szinte semmit, szerda este azonban kőkemény 90 perc vár rájuk egy vélhetően extra motivált Milan ellen.

A két szakvezető közül ráadásul Allegrinek vannak nagyobb gondjai, hisze Höwedes mellett Chiellini és Mandzukic sem bevethető, így Higuaín és Douglas Costa mellett ezúttal Dybala kezd. Gattusónak vélhetően Contit és Bigliát kell nélkülöznie, a Rossonerik felállása pedig szintén a 4-3-3 irányába mutat.

[2692198] 2018-05-09 21:00:00 Juventus - AC Milanx

"Nagyon nagy mérkőzés lesz, hiszen egy nagyon elszánt csapattal találkozunk, ám egyértelmű célunk zsinórban negyedszerre is elhódítani a kupát. Minden sorozatban elsők akarunk lenni, ám mivel a BL-ben ez már nem lehetséges, a bajnokság és a kupa maradt számunkra" - summázta Miralem Pjanic.

A másik oldalon Hakan Calhanoglu nemes egyszerűséggel élete legfontosabb mérkőzésének nevezte, és elmondta, soha ennyire nem érezte még fittnek és lelkesnek magát.

A két fél legutóbb 2016-ban találkozott egymással a kupa fináléjában, akkor a Zebrák örülhettek, ám fél évvel később a Szuperkupát már a Milan hódította el. Ezen kívül viszont az elmúlt években sok sikerélmény nem jutott a vörös-feketéknek, hiszen idén is 6 ponttal gazdagodott a Juventus a Milan ellen.

[2692198] 2018-05-09 21:00:00 Juventus - AC Milanx;10

Vitán felül áll, hogy rendkívül elszántan lép majd pályára a Milan ezen a mérkőzésen, ismerhetjük Gattuso motivációs képességeit, ráadásul ez egy kupadöntő lesz. Mindazonáltal a Juventus győzelmére kínált 1.83-as szorzó véleményünk szerint magasabb, mint a realitás, így nem tűnik ördögtől valónak, hogy a Zebrák 90 perc alatt eldöntsék a trófea sorsát.

hatharom.com
Juventus nyer
@1.83
[2692198] 2018-05-09 21:00:00 Juventus - AC Milanx;