Sportfogadás

401-szeres szorzóval kaszálnánk az Eurovízión

  • varin

Albánia továbbjutása annyira talán mégsem meglepő, mint gondolnánk, és akár a fináléban is nyerhetünk velük.

Fogadási szempontból kiválóan sikerült a 2018-as Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntője, hiszen az általam publikált három tippből (melyből a két nyerő cikk formájában itt megtekinthető) kettő zöldült, amely +5.54 egységet hozott a fogadóknak. Az egyik sikeres tipp azokra az albánokra érkezett, akik bár óriási csodaként élték meg a továbbjutást, valójában a szakértők és a fanatikusok egyáltalán nem lepődtek meg rajta. Ha reális esélyük nincs is a végső sikerre, az odds teljesen irreális rájuk.

Önmagában a 401-szeres oddsszal akad probléma, hiszen a jelenleg még versenyben lévő országok közül csupán négy esélytelenebb, de az automatikus továbbjutók is mind-mind alacsonyabb szorzóval büszkélkedhetnek, pedig ugye például az Egyesült Királyság vagy Ausztrália dalából még szinte semmit sem hallhattunk.

Fotó: Yearning

Eugent Bushpepa Mall című számánál komoly problémát okozott, hogy lefaragják a számot 3 perc hosszúságúra, hiszen az albán selejtezők alatt még több, mint 4 perc hosszú volt, ám ezt végül sikerült megoldaniuk Eugentéknek.

Noha manapság az Eurovíziós Dalfesztiválnál igen komoly faktor a rongyrázás, a vizuális elemek és az animációk, az albánok dalánál ez nemigen van meg. De ugyanígy nem volt meg a tavalyi győztes portugáloknál sem, így úgy tűnik, egyre kevésbé lesz probléma, ha egy dal tényleg kizárólag csak arról szól, hogy milyen jól adják elő és esetleg van-e mondanivalója. További hasonlóság, hogy tavaly Salvador Sobral is anyanyelvén énekelt, így talán idén sem fog megijedni senki sem, hogy a szöveget nem értjük.

A 401-szeres szorzó tehát egy ilyen kiegyenlített mezőnyben még akkor is irreális, ha valójában az albánok győzelmi esélye mikroszkopikus. A '18-as dalfesztiválnak nincs igazi favoritja, álltak már élen az izraeliek, a norvégok, a bolgárok, a ciprusiak, és ez szerintem még bőven változik majd.

Úgy vélem, érdemes lesz figyelemmel kísérni a fogadásunkat, mert lesz olyan pont, amikor a fogadásból bőségesen pluszban tudunk majd kiszállni, különösen akkor, ha a zsűri tetszését a döntőbeli szerepléssel is elnyerik majd Eugenték.

hatharom.com
Albánia nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált
Odds: 401.00