Sportfogadás

Előrehozott döntő lehet az első elődöntő az Eurovíziós Dalfesztiválon

  • varin

A két legnagyobb esélyes ország is színpadra lép a lisszaboni első elődöntőben. Íme tippjeink mára!

Sokan rendkívül szkeptikusan állnak az olyan eseményekre történő fogadáshoz, mint az Eurovíziós Dalfesztivál, a Royal Baby vagy éppen az Oscar-gála, ám nem árt tudni, hogy ezek a fogadási piacok gyakran nagyobb értéket tartogatnak magukban, mint a "normális" események. Az Egyesült Királyságban óriási hagyománya van az úgynevezett Novelty Betseknek, például, hogy Harry herceg esküvőjén esni fog-e az eső, ki lesz a következő James Bond és társai. Bármennyire is vonakodunk az ilyenektől, bizony nem nehéz olykor értéket találni ezekben a típusú fogadásokban, hiszen a bukmékerek és az oddsmesterekkel szemben könnyen szerezhetünk helyzeti előnyt, ha éberek vagyunk és figyelünk minden információra.

Fotó: esctoday

Ennyi bevezetés talán elég is volt arra, hogy mindenkit meggyőzzek, nem az őrület szüli a tippeket a 2018-as Eurovíziós Dalfesztiválra sem, amelyet ezen a héten rendeznek meg Lisszabonban. Magyarország majd a második elődöntőben, csütörtökön lesz érdekelt, de azért nem árt megtekinteni az első elődöntő oddsait és esélyeit sem.

Különösen azért, mert a két favorit, Ciprus és Izrael színpadra áll már kedden este, ennek fényében pedig nem is csoda, hogy annak a szorzója, hogy a végső győztest már ma látni fogjuk, csupán 1.40. Természetesen a csúcsfavoritok továbbjutására mikroszkopikus szorzó van, így tekintetünket vessük a "kisebb országok" felé.

Melyik ország nyeri az első elődöntőt?
Ciprus 2.75
Izrael 3.00
Észtország 5.00
Csehország 8.00
Bulgária 11.00
Görögország 23.00
Finnország 26.00

4.36-szoros pénzért fogadhatunk például a harmadikként színpadra lépő Albánia esetében a továbbjutásra, ami nem tűnik első ránézésre rossz ötletnek. Eugent Bushepa Mall című számában a kritikusok kiemelték, hogy remekül játszik hangjával az előadó, ráadásul a díszlet is nagyon jól összerakott, mégsem túlságosan hivalkodó. Hat szakértőből ugyan csak kettő várja továbbjutásra, ám a közönségszavazatoknál igen sokan voksoltak az előadásra. Szerintem ilyen oddson egy misét megér apróval a továbbjutásuk.

Az albán bravúr egyik kárvallottja a fehérorosz csapat lehet, amely balszerencséjére éppen az izraeli után következik. A kritikusok szerint Alekseev Forever című előadása egyszerűen túlságosan emocionális akar lenni, emiatt már-már nevetségessé válik. A szavazók mindössze 4%-a tartotta ezt a legjobb nótának, az eurovisionary.com hat szakértőjéből pedig egy szerint van helye a dalnak szombaton. Ennek fényében 1.44-ért arra voksolnék, hogy a dal kiesik.

További tippekért látogasd meg a Logibet rendszerét, ahol az örmény delegációval kapcsolatban is van egy tippem!