Francia foci

37-szeres oddsot ér a győzelem a francia kupadöntőn

Dávid vs Góliát, azaz a futballtörténelem egyik legaránytalanabb erőviszonyú párharca lesz a Coupe de France fináléja.

Mbappé az első kupagyőzelmére készül a PSG-vel. fotó: PSG Facebook

Kedden este a párizsi Stade de France közönsége előtt nem példátlan, ámde rendkívül ritkán kialakuló döntőt rendeznek, ahol a sztárokkal tűzdelt Ligue 1 bajnok a harmadosztályban kiesési gondokkal küzdő Les Herbiers csapatát fogadja.

1x2    
Les Herbiers Döntetlen Paris Saint-Germain
37.00 10.50 1.01

Tehát még egyszer hangsúlyozzuk, a világ egyik leggazdagabb csapata találkozik a negyedosztályból csak 2015-ben feljutó, de idén lehet újra aláhulló kiscsapattal. Ha egy pillantást vetünk az anyagi helyzetükre, még árnyaltabb lesz a kép, ugyanis 

a Les Herbiers egész éves büdzséje 2 millió euró, amiből a PSG Neymar fizetését nagyjából 16 napig tudná finanszírozni.

A harmadik vonalban szereplő gárda egy 15 ezer lakosú nyugat-francia városkából érkezik és az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetéseként kerültek be a végső párharcba.

Stephane Masalának, a Herbiers mesterének nem kell sérültekkel számolnia, így a legerősebb kezdőjét küldheti pályára a klub történetének egyik legfontosabb meccsére. Masala a következőket mondta a sajtónak. 

Fiatal edző vagyok és sokat tanulhatok még. Remélem a PSG játékosai remek leckével látnak el minket és a játékosok is tanulnak majd. Nem leszünk csalódottak, még akkor sem, ha tönkre vernek minket.

 

[2748438] 2018-05-08 21:05:00 Les Herbiers - Paris Saint Germainx

Emery sem panaszkodhat a keretet illetően, hiszen bár Neymar, Diarra és Verratti sérüléssel küszködik, a csapat nélkülük is bombaerős, főleg egy alsóbb ligás ellenféllel összehasonlítva. A PSG hamarosan leköszönő trénere a következőket mondta. "Ez egy komoly alkalom, hogy egy újabb trófeát nyerjünk. Ez nem csak egy meccs lesz, ez a finálé és végig fókuszáltnak kell maradnunk. Az egész csapat rendkívül motivált és elszántan, tisztelve az ellenfelet fog küzdeni, hogy megszerezze a címet."

Igazából hiába beszélünk kupadöntőről, nehéz mást vizionálni mint fényes párizsi sikert. Emery fiai az első körben hatot vágtak a szintén első osztályú Rennes-nek, sőt a döntőig vezető összes meccsükön minimum három találatot szereztek. 

Bár a Les Herbiers egy egész stabil meneteléssel érte el történelmének egyik legnagyobb sikerét, ám az oda vezető úton csak alsóbb osztályú ellenfelekkel találkoztak. Az ország, sőt a világ egyik legerősebb csapata ellen - amely 36 meccsen 108 gólt lőtt az élvonalban - kihúzni 90 percet egyszerűen lehetetlen küldetésnek tűnik.
 

  • Tipp - Gólszám 4.5 - több @1.70    


Szerintetek milyen tippben lehet még value?

[2748438] 2018-05-08 21:05:00 Les Herbiers - Paris Saint Germainx;