La Liga

Két duplázós tippünk is van az El Clásicóra!

Vasárnap este Barcelona - Real Madrid csúcsrangadót rendeznek, lássuk szerintünk mire érdemes fogadni.

Akár a bajnoki aranyéremről is dönthetett volna ez a találkozó, hiszen a 35. fordulóban járunk, ám idén elmaradt a szoros befutó, hiszen a Barcelonával egyetlen gárda sem tudta tartani a lépést a spanyol mezőnyben. A katalánok már bajnokok, a Real Madrid pedig maximum a második helyet csípheti meg.

1x2    
Barcelona Döntetlen Real Madrid
1.65 4.15 4.35

Ahogy arról korábban már írtunk, a régen kínáltak ennyire alacsony szorzót az el Clásico győztesére, mint most.  A táblázatból is látható, hogy Messiék sikere egyáltalán nem fizet sokat, miközben a Real sikere négy és félszeres pénzzel kecsegtet.

Ami a hiányzókat illeti, elsősorban a madridi oldalon akadnak majd kimaradók. Dani Carvajal biztosan nem lesz ott a Nou Camp gyepén, de Isco és Raphael Varane sem teljesen egészséges, így az ő játékuk körül adódik kérdőjel. Emellett az sem kizárt, hogy Zidane rotálja majd néhány helyen csapatát, hiszen a blancók számára immáron a május 26-ai Bajnokok Ligája-döntő jelenti a prioritást.

A Barcánál csak Sergi Samper maródi, így Valverde teljes kerettel operálhat. Andres Iniesta kisebb sérüléssel bajlódott a héten, de ezt a meccset aligha hagyja ki, tekintve, hogy a szezon végén elhagyja nevelőklubját.

[2580897] 2018-05-06 20:45:00 Barcelona - Real Madridx;5

Az elmúlt egy évben öt alkalommal találkozott a két gigász, a mérleg pedig három Barca-siker és két Real-győzelem. Legutóbb decemberben a katalánok 3-0-s győzelemnek örülhettek a Bernabéu-ban, míg a Nou Campban 2016 decemberében 1-1-es végeredményt hozott a derbi.

 

Mire érdemes fogadni?

Bár kétségtelenül a világ legjobbjai támadói lesznek a pályán, mi egyáltalán nem vagyunk biztosak benne, hogy beigazolódnak a fogadóirodák várakozásai. Az over/under egál határokat ugyanis 3,5 gólon húzták meg, a fogadók pedig töretlenül pakolják az overt, így a szorzó folyamatosan emelkedik.

Ugyanakkor olyan nagyon nagy tempójú, őszinte futballt azért ne várjunk. A Barcelona értelemszerűen a presztízsért, na meg a veretlen bajnoki címért hajt, így a vereség elkerülése egyértelműen a fő cél ezen a meccsen. Tekintve, hogy a szerzett pontok száma irreleváns, ezt a tényezőt érdemes beleszőni a fogadásainkba is.

A másik oldalon a Real Madrid a BL-döntőre készül, Zidane számára ezért a legfontosabb cél az lehet, hogy a kulcsemberek megússzák sérülés nélkül a 90 percet és a Bayern elleni elődöntő még ott lehet a lábakban.

Ez az a mérkőzés, ahol a döntetlen mindkét fél számára megfelelő eredmény.

Az idei szezon rangadóin mindkét csapat rendkívül fegyelmezett és taktikus játékot játszott, Zidane és a Valverde kezei alatt is kulcsfontosságú a jó védekezés.

Összeségében szerintünk érdemes szembe menni az árral és inkább a kevés gólra tenni, hiszen a magas határokhoz magas szorzók is párosulnak.

A Tippmixpro kínálatából a 3,5 gól alatti, a netes bukik palettájáról pedig a 3.75 gól alatti fogadásban látunk fantáziát.

  • Gólszám 3,5 gól alatt@1.90     
     
  • Gólszám 4,5 gól alatt@1.40    
     
  • Gólszám -  Under 3.75@1.86
[2580897] 2018-05-06 20:45:00 Barcelona - Real Madridx;
Borítőkép: marca.com