Premier League

A gólokról szólhat a Chelsea-Liverpool derbi

A hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára, a vendégeknek ugyanakkor a döntetlen is jó eredmény lenne.

A gólokról szólhat a Chelsea-Liverpool derbi. - Fotó: Twitter

Nem akármilyen mérkőzéssel zárul a Premier League 37. fordulója, hiszen vasárnap délután a Chelsea a Liverpool együttesét fogadja a Stamford Bridge-en. A mérkőzésnek pedig igen komoly tétje van, méghozzá a Bajnokok Ligája indulás!

1x2    
Chelsea Döntetlen Liverpool
2.20 3.40 3.05

A londoniak jó formában várják az ütközetet, hiszen a West Ham elleni hazai döntetlenjüket követően háromszor nyertek a bajnokságban, míg egyszer az FA Kupában, ahol bejutottak a döntőbe. Ugyanakkor, ha Antonio Conte csapata jövőre is ott szeretne lenni a Bajnokok Ligájában, akkor vasárnap is győznie kell.

Merthogy a hazaiak perpillanat öt pontra vannak a negyedik helyezett Tottenhamtől, míg hat egységre a bronzérmes pozícióban tanyázó Liverpooltól. Azonban a Vörösök egy mérkőzéssel többet játszottak, vagyis vesztett pontok tekintetében csak három egység a lemaradása a Chelsea-nek, amit a hétvégén akár le is dolgozhat. Ráadásul csak David Luiz az egyetlen kimaradója a gárdának, azonban a brazil idén gyakorlatilag nem is lépett pályára.

Ám a siker megszerzése nem lesz egyszerű, hiszen a Chelsea tétmérkőzésen utoljára 2013 végén tudta legyőzni a Liverpoolt a Stamford Bridge-en, s mióta Jürgen Klopp irányítja a Vörösöket, azóta az LFC mindig nyerni tudott Londonban.

[2523106] 2018-05-06 17:30:00 Chelsea - Liverpoolx;5

Ami a vendégeket illeti, a Liverpool ugyan 4-2-re kikapott szerdán Rómában, azonban a hazai 5-2-es győzelmének köszönhetően bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. A játékosokból ugyanakkor sokat kivett a menetelés, elég csak megemlíteni, hogy a Chelsea focistáinál hárommal több tétmeccset játszottak az elmúlt bő két hónapban, míg rangadót dupla annyit vívtak meg.

Noha ráférne a rotálás a vendégekre, Jürgen Klopp szinte biztos, hogy a legjobbjait küldi pályára, hiszen fontos csapata számára, hogy legalább egy pontot szerezzen, amivel bebiztosítaná jövőbeli BL-indulását. Na, meg ugye a Vörösök harcban vannak még a bronzéremért, igaz, sorsuk nem a saját kezükben van.

Klopp egyébként megteheti, hogy közel a legerősebb kezdőjét küldi ki a Stamford Bridge gyepére, mivel biztosan csak Joel Maitp, Emre Can és Alex Oxlade-Chamberlain nem lép pályára, míg Adam Lallana és Joseph Gomez szereplése kérdéses.

A bukmékereknél háromesélyes a találkozó, a     a londoniakra 2.20-szoros oddsot kínál, a vendégekre 3.05-szörös, míg a döntetlenre 3.40-szeres szorzón fogadhatunk.

Sokkal jobban megéri gólokra fogadni, mivel egyrészt a Liverpool meccsei mostanság a gólokról szólnak, ami szintúgy elmondható a felek egymás elleni mérkőzéseiről is, ráadásul a hazaiak győzelmi kényszerben lépnek pályára, ami szintén ezt a tényt erősíti. Legalább három gólra 1.65-szörös pénzt fizetne ki az állami iroda, míg ha mindkét csapat betalálna, a feltett tétünk 1.55-szörösét kapnánk vissza.

[2523106] 2018-05-06 17:30:00 Chelsea - Liverpoolx;
237903