Premier League

Kiesés ellen küzdő csapatokra fogadunk

Szombaton a Stoke-Crystal Palace és az Everton-Southampton találkozókkal nyernénk a Premier League-ben.

Stoke-Crystal Palace
Tipp: Stoke vagy döntetlen
Odds:
1.41 @ Tippmixpro

Noha a Stoke a legutóbbi három bajnokiján nem kapott ki, győznie sem sikerült, igaz, a múlt heti, gól nélküli remit mindenki előre aláírta volna az Anfield Roadon. Ezzel szemben a Crystal Palace voltaképp elérte célját, hiszen papíron még kieshet, de ez annyira esélytelen, hogy az egyik külföldi bukméker 751-szeres (!) szorzót kínál erre az opcióra.

Egyértelmű tehát, hogy mely csapatnak fontos a szombati ütközet, ráadásul a Stoke csak és kizárólag a győzelemmel lehetne elégedett. Ám még az is lehet, hogy kevés lesz a végelszámoláskor, mivel két riválisának, a Swansea-nak és a Southamptonnak még van egy-egy elmaradt meccse, igaz, épp egymás ellen, ami kapóra jöhet a Stoke-nak, persze, ha nyer szombaton.

Hiába vannak tehát jobb passzban a vendégek, az utolsó előtti fordulóban ez már nem számít, a City számára élet-halál ez a mérkőzés. Úgy véljük, hogy bőven van sansza a Fazekasoknak nyerni, azonban biztonságképp odarakjuk az ikszet is a hazai siker mellé.

[2523110] 2018-05-05 13:30:00 Stoke City - Crystal Palacex;

Tadics a múlt héten két gólt lőtt, ami három pontot ért a Szenteknek. - Fotó: Twitter

Everton-Southampton
Tipp: Southampton vagy döntetlen
Odds: 
1.39 @ Tippmixpro

Habár az Evertonnak van még matematikai esélye a hetedik helyre, ami Európa Liga indulást jelentene, elképzelhetetlen, hogy két forduló alatt ledolgozza gólhátrányát - jelenleg 15 a különbség a felek között - a Burnley-vel szemben. Egyébként is az idei pocsék EL-teljesítmény után mi érdeke lenne megint kilépnie a liverpooliaknak a nemzetközi porondra?

Ezzel szemben a Southamptonnak roppant fontos a szombati ütközet, hiszen a Szentek a kiesés elkerüléséért csatáznak hetek óta. A vendégek múlt héten fontos meccset nyertek meg a Bournemouth ellen, azonban az a siker még nem elég az üdvösséghez, hiszen még mindig kieső helyen állnak.

Győzelmi kényszerben vannak tehát Dusan Tadicsék, főleg úgy, hogy a legnagyobb ellenlábasukkal, a Swansea-val kedden játszanak Walesben, míg az utolsó fordulóban a Manchester Cityt fogadják, amely csapat akár a második sorával is simán nyerhet a St. Marry's-ben.

A felek közt nincs nagy tudásbeli különbség papíron, a vendégek egyre jobb passzban vannak, ráadásul náluk csak Steven Davis hiányzik majd, míg a hazaiknál akár öten is kimaradhatnak. Mindezek tetejébe egyértelmű, hogy már csak a Szentek számára van igazi tétje a mérkőzésnek, s meglepő lenne, ha ezek után, az életükért küzdő southamptoni játékosok nem szereznének legalább egy pontot a Goodison Parkban.

[2523107] 2018-05-05 18:30:00 Everton - Southamptonx;
hatharom.com
Stoke-Crystal Palace Döntetlen vagy Crystal Palace
Everton-Southampton Döntetlen vagy Southampton
@1.96
Fogadási határidő: 13:30