Tipp

Gólokban az érték az utolsó forduló egyik csúcsmeccsén

  • varin

A Prestonnak és a Burtonnek is muszáj nyernie, így óvatos futballnak helye nincs.

Hogy mekkora brutálisan nagy lesz az angol Championship utolsó fordulója, arra nehéz szavakat találni. Igazi élet-halál mérkőzések lesznek a feljutásért, a playoffért és a kiesés elkerüléséért, ráadásul a főszereplők éppen egymás ellen randevúznak, így 4-5 olyan derbire kerül sor, ahol tényleg csak vér és veríték várható. Ezeket majd szombaton jobban is górcső alá vesszük, ám addig is következzen egy tipp a 46. játéknapra, amelyben bőségesen van érték.

Nagyon egyszerű a helyzet a Preston North End és a Burton Albion esetében. Mindkét gárdának muszáj nyernie, mert a döntetlen és a vereség is kudarccal egyenértékű. Noha az Albion matekozhat úgy, hogy egy döntetlennel kivívják a bennmaradást (ha a Barnsley bukik a Derby ellen), valójában még a győzelem sem biztos, hogy elegendő számukra az üdvösséghez.

Ami a hazaiakat illeti, két pont (ami valójában három) a lemaradásuk a Derbyvel szemben, így ha nem nyernek, biztosan nem lesz számukra rájátszás idén.

Az elmúlt hetekben mindkét fél magasabb fokozatba kapcsolt, érezve a tét súlyát hetek óta veretlenek. A Preston sorozata négy mérkőzés óta tart, míg az Albion úgy szerzett kilenc pontot három meccsen, hogy közben hét gólt szereztek.

Egyik gárda sem tartozik a leggólgyárosabb csapatok közé, habár a Brewers hátsó sora igen szépen termelte a gólokat, nem egy ízben kaptak három-öt gólt is akár. A nagycsapatok otthonában ráadásul rendszeresen beleszaladtak a késbe, a Cardiff 3-at, a Wolves 3-at, a Fulham 6-ot lőtt nekik, szóval egyáltalán nem kizárt, hogy a Preston egymaga meglövi az overhez szükséges gólokat.

Ősszel 2-1-re tudott nyerni a North End a Burton otthonában és most is várható kimenetel az over. Mindkét csapatnak támadnia kell, hátrányban pedig mindent egy lapra feltéve kell rohamozniuk. Egy korai gól lehet mindennek az alapja, márpedig az Albion idegenbeli meccsein ritkán fordul elő mostanság a gól nélküli első játékrész.

Összességében nem csoda, hogy a bukik 1.70-1.74-szeres szorzót kínálnak az overre, de a tét tükrében ez még így is egy jó fogadásnak tűnik.

hatharom.com
2.5 gól felett
Odds: 1.74
Eddig éri meg: 1.60
Tét: 7/10
[2529735] 2018-05-06 13:30:00 Preston North End - Burton Albionx;