Női kézilabda

Többgólos favoritja a Győr a bajnoki döntőnek

Minden bizonnyal a bajnoki címről dönt a szerdán megrendezésre kerülő Győr-Ferencváros női kézilabda bajnoki mérkőzés.

Kőkemény meccsre van kilátás szerdán Győrben. - Fotó: MTI - Czagány Balázs

Óriási, gyakorlatilag az év meccsére van kilátás Győrben, ahova a Ferencváros női kézilabdacsapata látogat az NB I 20. fordulójának elhalasztott mérkőzésén szerda délután. A mérkőzést hatalmas érdeklődés övezi, hiszen már hónapokkal korábban elkelt minden jegy.

1x2    
Győr Döntetlen Ferencváros
1.25 10.00 4.35

Mindez annak köszönhető, hogy ez a meccs dönt a bajnoki aranyról, mivel a két zöld-fehér gigász kiemelkedik a mezőnyből, a fővárosiak eddig 100 százalékosak, míg a győriek egyetlen vereségüket éppen a Ferencváros otthonában (27-25) szedték össze, ráadásul nincs rájátszás a bajnokságban.

A vendégeknek a győzelem mellet a döntetlen és az egygólos vereség is elég az üdvösséghez, a Győrnek pedig legalább három találattal kellene nyernie, hogy ne kelljen számolgatnia a folytatásban.

Kétgólos ETO-siker esetén egészen május 23-ig várni kell a bajnokavatással, mivel a versenykiírás szerint, ha az egymás elleni mérkőzések gólkülönbsége azonos, akkor az összesített gólkülönbség határozza meg a végső sorrendet, valamennyi mérkőzést figyelembe véve.

A hazaiaknak +233, míg a vendégeknek +222 a gólkülönbsége jelenleg, viszont a fővárosiak egy találkozóval kevesebbet játszottak eddig.

A felek utolsó öt egymás elleni tétmérkőzésének eredménye:
Dátum Liga Mérkőzés   Eredmény
31.03.18 MK Ferencvárosi TC Győri ETO* 29 : 30 (25 : 25)
31.10.17 NBI Ferencvárosi TC Győri ETO 27 : 25
02.04.17 MK Győri ETO Ferencvárosi TC* 32 : 34 (29 : 29)
01.03.17 NBI Ferencvárosi TC Győri ETO 28 : 28
24.09.16 NBI Győri ETO Ferencvárosi TC 28 : 19
*büntetőkkel

"Az utóbbi négy meccsünkön nem kaptunk ki a Győr ellen, de ez egyáltalán nem jelenti, hogy mostantól mindig sikeresek leszünk velük szemben, ilyenkor a napi forma dönt" - magyarázta Szucsánszki Zita a fradi.hu-nak. "Az sok erőt ad, hogy az elmúlt hetekben az idegenbeli győzelmeink után még a hazai szurkolók is gratuláltak, és mondták, hogy akkor most már legyünk bajnokok. Szurkolnak nekünk és nem feltétlenül csak Fradisták - ezt nagyon szeretnénk meghálálni azzal, hogy valami csodát hajtunk végre, hogy bajnokok lehessünk."

A hazaiaknak tehát fel lesz adva a lecke, hiszen győzelmi kényszerben lépnek pályára, ráadásul közülük Tomori Zsuzsanna és Nora Mörk hiányzik majd sérülés miatt, míg Nycke Groot minden bizonnyal visszatérhet a pályára. A vendégeknél egyedül Szikora Melinda nem játszhat.

Ismét nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, hiszen a Fradi ellen mindig nagyon nehéz játszani. Úgy érzem, készen állunk a feladatra, hiszen egy nagy lépést tehetünk a bajnoki cím felé” - nyilatkozta klubja honlapján Nycke Groot.

Kőkemény mérkőzésre van tehát kilátás, ugyanakkor a bukmékerek szerint egyértelmű meccs van kinőzésben, hiszen a     háromesélyben mindössze 1.25-szörös pénzt kínál a győri csapatra, míg a vendégekre 4.35-szörös oddson lehet fogadni. Az állami iroda a hendikep vonalat 3,5-nél, míg a gólok számának határát 52,5-nél húzta meg.

A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti szerda 18:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.