Tenisz

Az esélytelenebbik játékosra fogadunk az amerikai rangadón

  • Cesc18

Hétfőn a Tennys Sandgren-Francis Tiafoe összecsapásból húznánk hasznot.

A héten három ATP 250-es tornával robog tovább a salakszezon, méghozzá Estorilban, Münchenben és Isztambulban. A portugál verseny hétfői játéknapján három egyéni mérkőzés szerepel a menüben, melyek közül a két amerikai, Tennys Sandgren és Francis Tiafoe összecsapása tartogatja a legkomolyabb izgalmakat. 

Sandgren borsot törhet honfitársa orra alá. - Fotó: ATP

Mindketten nagyszerű szezont futnak, Tiafoe február végén Delray Beach-en megszerezte pályafutása első ATP-tornagyőzelmét, míg Sandgren az Australian Open-negyeddöntője után Houstonban először jutott ATP-viadalon fináléba. Ugyan a salakszezon sok kiemelkedő eredménnyel nem kecsegtet számukra, ám nem is azon amerikai játékosok közé tartoznak, akik teljesen elveszettek lennének a szemcsés borításon. 

Az egymás elleni mérlegük 4-0-s Tiafoe-fölényt mutat, azonban a fiatal amerikainak a tavalyi Roland Garros óta ez lesz az első európai salakos meccse, míg Sandgren Monte Carlóban és Barcelonában is pályára lépett, ez pedig kiegyenlítheti az esélyeket. 
Fogadás a győztesre    
Tennys Sandgren Francis Tiafoe
2.30 1.50

Sandgren remekül mozog salakon és vélhetően szereti is ezeket a versenyeket, hiszen Melbourne után nem véletlenül vette Dél-Amerika felé az irányt. Ugyan az öreg kontinensen még nem sikerült szettet nyernie Malek Jaziri és Philipp Kohlschreiber ellenében, ám most honfitársa ellen megtörhet a jég. 

Tiafoe-nak biztosan időre lesz szüksége, amíg alkalmazkodik a borításhoz és az új környezethez, illetve egyébként sem jellemző rá, hogy sima meccseket játszana.

Idén 20 tétmérkőzésen volt érdekelt, ezeken pedig 15 alkalommal veszített legalább egy szettet.

Az egyoldalú H2H ellenére meglepő lenne, ha éppen most tudna Tiafoe 2-0-ra nyerni. 

  • Szett hendikep - Sandgren +1.5 @ 1.66
  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.75