NBA

Továbbra is bízunk Antetokounmpóban - tippek az NBA-rájátszásra

A kiesés szélén a Bucks és a Görög Szörny remekelésére nagyobb szükség lesz, mint valaha. Eddig ötször a home team nyert.

Fogadás a győztesre    
Milwaukee Boston
1.45 2.45
Fogadási határidő: 02:00

A hetedik helyen playoffba jutott Milwaukee Bucks kisebb - de nem túl nagy - meglepetésre nehéz diónak tűnik az alapszakaszban második Boston Celtics csapatának. Amennyiben csütörtökön legyőzik Brad Stevens fiait a Bradley Centerben, akkor egy mindent eldöntő hetedik meccsen fog csak eldőlni a továbbjutó kiléte, aki majd a Philadelphia 76ers-szel mérkőzhet meg a második roundban.

A Görög Szörny ellen a liga egyik legjobb védelme is tehetetlen. fotó: Yahoo Sports

Az ötödik meccsen a Boston az eddigi legalacsonyabb pontszámot hozó összecsapáson harcolta ki a 3-2-es vezetést (94-87). Egy új faktor is közrejátszott sikerükben, hiszen a március 11. óta hüvelykujj-sérüléssel kényszerpihenőre került Marcus Smart visszatért a csapatba, és főleg a védelem megszilárdításában jeleskedett. A zöldek legjobbja, Al Horford, aki eddig 18.2 pontot átlagol - amelyet 54.5 százalékos arányban értékesít- , a következőket mondta Smart visszatéréséről.

Igazából ő a csapat lelke. Minden, amit a pályán csinál, a kemény játéka, az önzetlensége egyaránt plusz energiával lát el minket.

A Bucksban a legeredményesebb játékos Middleton volt az elbukott meccsen, 23-at szórt, ám csak 21-9 kísérlete ült. Jól mutatja a Celtics védekezésének feljavulását, hogy az előtte lejátszott négy meccsen eddig 40-65-öt dobott.

Ami még aggasztó lehet a bakoknak, hogy Eric Bledshoe közel sem hozza azt, amiért leigazolták. A point guard a Suns-ból, azért könyörögte el magát, hogy legyen esélye a playoffban is megmérettetnie magát, ám önző és gyakran erőltetett játékával nem igazán tud mit hozzátenni a párharchoz. A csapatot továbbra is egyértelműen Giannis Antetokounmpo és Khris Middleton viszi a hátán.

Mivel eddig mind az öt alkalommal, sőt az utóbbi hét egymás ellenin a hazai csapat került ki győztesen, ezért a hihetetlen atmoszférával megáldott Bradley Centerben a remek százalékkal dobó Bucks a Görög Szörny vezérletével kiharcolhatja a mindent eldöntő összecsapást.

A spreaddel (4.5) azonban óvatosan bánjunk, mivel a Celtics a legutóbbi 9 negyeddöntős meccsén 8 alkalommal coverelte azt, az egy pihenőnap utáni találkozóin pedig ez az arány 7-2.

A Bucks ellenben a legutóbbi 5 meccsén 1-4 ATS és hazai pályán azon csapatok ellen, akiknek pluszos az idegenbeli mutatója 16 meccsen 3-13.

Mint láthatjuk, a párpontos különbségű Milwaukee-siker a realitás, ám érdemes lehet az over/underrel is próbálkozni, mivel a Celtics hozta az overt a legutóbbi 6 győzelem utáni meccsén egyaránt, utóbbi 9-en pedig 8-szor dobtak fölé. Giannisék a vesztes meccseik után az elmúlt 12-ből 11-szer és utóbbi 9 hazai meccsükből pedig 8-szor szórtak többet a meghúzott line-nál..

Milwaukee - Boston
hatharom.com
Pontszám 200.5 - over
@1.85
Fogadási határidő: 02:00