Sportfogadás

Ezért legyél mindig éber, ha fogadó vagy!

  • varin
megosztom

Sok kicsi sokra megy - tartja a mondás, így muszáj meccsnézés közben is az oddsokat lesni.

Kisebb meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a Bayern München a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Real Madrid ellen, így Heynckesékre piszkosul kemény 90 perc vár jövő héten a Bernabeúban. Mivel a Bőrnadrágosok már begyűjtötték a Bundesligában a Salátástálat, nincs miért harcolniuk hétvégén, ráadásul a körülmények ismeretében nem is csoda, hogy a Frankfurt ellen rohamosan nő a szorzójuk.

   
Bayern München Döntetlen Eintracht Frankfurt
1.60 4.00 4.90

Három fordulóval a vége előtt ugyanis az Eintrachtnak még bőségesen van miért küzdenie, hiszen az Európa Liga- egy, a Bajnokok Ligája-indulás pedig öt pontra van tőlük. A frankfurtiak szerencséje az, hogy a kupadöntőt éppen a bajorokkal vívják, így egy esetleges vereség esetén a hetedik hely is EL-indulást érne, ám kétségeink se legyenek felőle, hogy Niko Kovacék szeretnék méltóképpen lezárni a szezont, és ráhajtanak a lehetetlennek látszó negyedik pozícióra.

A Frankfurt tehát kvázi úgy látogat az Allianz Arénába, hogy semmi vesztenivalójuk sincs, és megijedni sincsen okuk, hiszen az elmúlt években nem egyszer meglepték a bajorokat, ráadásul Jupp Heynckes bizonyosan brutálisan rotálni fogja csapatát.

A hétvégi, Hannover ellen siker alkalmával például ilyen-olyan okok miatt nem kezdett Neuer, Coman, Vidal, Müller, Kimmich, Lewandowski, Javi Martínez, Ribéry és Hummels sem. A fenti névsorhaz csatlakozhat most a sérült Robben és Boateng, de a szerdai 90 percet követően valószínűleg többen is pihenőt kapnak, készülve a jövő heti visszavágóra.

Érdekes azonban megnézni a mérkőzés oddsváltozásait, ugyanis ebből is sokat tanulhatunk.

A Bayern győzelme április 15-én, tehát már a matematikai bajnoki cím begyűjtését követően 1.35-ön nyitott, míg a Real-meccs előtt már 1.47-en állt. Ez persze még egy normális oddsváltozás, ám az már megér egy misét, ahogyan a meccs közben módosult a bajorok sikere.

Fotó: TalkSport

Arjen Robben a 8. percben kért cserélt, amit gyakorlatilag azonnal egy 0.05-ös emelkedéssel honoráltak a bukmékerek, majd Boateng kidőlését követően még dobtak rajta néhány századot. Ahogy mentünk előre az időben, úgy növekedett lassacskán a bajorok szorzója, majd végül a meccs kezdéséhez képest 0.17-tel, 1.64-re nőtt a Bayern-Frankfurt "H"-ja.

Az x2 a kezdeti 3.10-ről egészen 2.20-ig csökkent, ám nem lenne meglepő, ha ez szombat délutánig tovább zuhanna.

Érdemes ugyanezt megvizsgálni a Real Madrid-Leganes mérkőzés esetében, ahol viszont egyik fél számára sem létkérdés a siker, bár bizonyosan nehezen emésztenék meg Madridban, ha mondjuk a Real bukná a bronzérmet is.

A kezdés előtt a Blancók sikerére 1.24-es szorzóval lehetett fogadni, míg a lefújást követően 1.28-1.30 lett a Madrid, így itt nem állt be akkora változás, amelyet leginkább az indokolhat, hogy a Leganes számára semmi tét, míg a Realnál nem illene bukni hazai pályán.

Az tehát tisztán látszik, hogy a fogadóirodák nagyon éberen kezelik az oddsokat, minden apró rezdülést lereagálnak oddsmódosítással, így mindössze néhány másodpercünk, néhány percünk van megcsípni egy-egy value oddsot. Ám ha sokszor el tudunk csípni ilyen néhány százados oddsnövekedést vagy oddsesést, az hosszú távon nagyon sokat jelenthet a bankrollunkat illetően.

[2544192] 2018-04-28 15:30:00 Bayern München - Eintracht Frankfurtx;
megosztom