Európa Liga

A gólokban lehet az érték a háttérbe szoruló ELődöntőn

A francia kikötővárosban két remek támadóerővel megáldott együttes száll harcba a lyoni döntőbe jutásért.

A Bajnokok Ligájához hasonlóan az Európa Liga döntőjében is biztosan lesz meglepetéscsapat, ám ne becsüljük le a kevesebb rivaldafényt kapó Marseille-Salzburg párharcot, amely rengetek izgalmat ígér. A csapatok az első meccset francia földön, az Orange Velodrome stadionban játsszák csütörtök este 21:05-től.

1x2    
Marseille Döntetlen Salzburg
1.65 3.75 4.75

A két együttes szezonjában több párhuzam is vonható. Ami a legszembetűnőbb, hogy mindketten hátrányba kerültek a negyeddöntő első meccsén, ám a visszavágón briliáns játékkal ledolgozták a deficitet.

A felek a csoportkörvben már találkoztak idén, akkor egy óvatos 1-0-ás Salzburg sikert óvatosabb 0-0-ás visszavágó követett. fotó: OM Official

A Ligue 1 óriás a bajnokságban már bebiztosította helyét a top 4-ben, mivel a Nizza együttesét 19 ponttal előzik meg. Rudi Garcia fiai természetesen a BL-indulásra hajtanak, amire minden esélyük meg is van, hiszen csak két pont a lemaradásuk a második Monacóval szemben és még behúzhatják az EL-t is, ami persze automatikus indulást eredményez.

A csapat támadóereje az, amiben komoly előrelépést sikerült elérniük és a csütörtöki meccsre a Lille 5-1-es elpáholásával hangoltak. A legutóbbi három tétmeccsükön 13-szor találtak be ellenfeleiknek, köztük a Leipzig elleni 5-2-es diadal. Igaz, hogy ez alatt a periódus alatt ötöt be is szedtek, tehát a szintén gólérzékeny Salzburgnak közel sem lesz lehetetlen a rendkívül fontos idegenbeli gól megszerzése.

A Marseille-t az egész szezont figyelembe véve csak kétszer győzték le a Velodrome-ban, 18-szor győztek és 6-szor remiztek.

A franciáknál Dimitri Payet-et lehetne kiemelni, a 31 éves játékos igazi vezérré lépett elő a Leipzig elleni második meccsen és egy assziszt után mesteri góllal segítette továbbjutásához csapatát. A vendégeknél Valon Berisha emelkedik ki, a támadó szellemű középpályás hét gólnál jár és Európa legjobb klubjainak érdeklődését is felkeltette.

[2747561] 2018-04-26 21:05:00 Marseille - Salzburgx

A Marseille alappillére, a középhátvéd Rolando a következőket mondta az elődöntős ellenfelükről, amely több nagy nevet is kiejtett a kieséses szakaszban. "Igen, hazai pályán verték a Dortmundot, majd kiejtették a Laziót is, - hiába kaptak ki a római csapattól 4-2-re az első meccsen, ez nem tántorította el őket és 4-1-re behúzták a visszavágót. Ez bizonyítja a mentális erejüket és edzettségüket.

Különösen ébernek kell lennünk, hiszen az, hogy az elődöntőben vannak minden csak nem véletlen.

A Salzburg számára az elődöntő visszavágója lesz a szezon 20. európai kupameccse, ezzel a Bourdeaux és a Basel korábbi rekordját egalizálja, ha pedig bejut a döntőbe, meg is dönti. A szezont még a BL-ben kezdték és onnan hullottak át az EL-be - eddig vendégszerepeltek Máltán, Horvátországban, Romániában, Portugáliában, Franciaországban, Törökországban, Spanyolországban, Németországban és Olaszországban, összesen több mint 21.000 kilométert utazva.

A vereség ízét egészen a Lazio elleni első meccsig nem ismerték, az olaszok elleni zakóval egy 17 meccses veretlenségi sorozat szakadt meg számukra. Osztrák csapat nem szerepelt európai kupa-elődöntőben az 1995/96-os szezon óta - akkor a Rapid Wien az UEFA kupa győzelemig menetelt - így különösen nagy tettet vihet (illetve már vitt) végre Marco Rose gárdája.

Tudtad?

  • A Marseille a legutóbbi 21 otthoni meccséből csak egyszer kapott ki 
  • A Salzburg mindössze két zakót jegyez az utóbbi 21 idegenbeli tétmeccsén
  • A Salzburg az utóbbi három idegenbeli meccsén egyaránt kétszer volt eredményes
  • A Marseille a legutóbbi két otthoni tétmeccsén ötöt-ötöt vágott
     
Marseille - Salzburg
hatharom.com
Mindkét csapat lő gólt + Gólszám 2.5 - Igen és több
@1.90
Fogadási határidő: 21:05
[2747561] 2018-04-26 21:05:00 Marseille - Salzburgx;