Bulvár

Saját stadionjukban szégyenítenék meg a Macskákat a kárörvendő Szarkák

  • varin

A Sunderland hivatalosan is harmadosztályúnak tekinthető, a Macskákba pedig most a Szarkák csíphetnek egy újabbat.

Két fordulóval a vége előtt matematikai esélye sem maradt a Sunderlandnek a bennmaradásra, a Fekete Macskák a következő évet a harmadik ligában kezdhetik meg csupán. Chris Colemanék számára így már a Fulham és a Wolverhampton elleni mérkőzés semmilyen téttel nem bír, így várhatóan ez a két találkozó a keserűségről és a csalódottságról szól majd. Legalábbis azoknak, akik nem utálják zsigerből a piros-fehér csapatot.

Coleman csalódottsága érthető - Fotó: Talksport

A hírek szerint ugyanis az ősi rivális szomszédvár, a Newcastle United szurkolói örömittas diadalmenetre és ünneplésre készülnek a Stadium of Light lelátóján az utolsó játéknapon, amikor is a Macskák a bajnokcsapat Wolverhamptont fogadják.

Angol lapértesülések szerint ugyanis a Szarkák hívei elkezdték felvásárolni a vendégszektorba szóló jegyeket, amelyeket végül emiatt kénytelenek voltak érvényteleníttetni a Sunderland vezetői.

"Megértem ezt a döntést, hiszen a szurkolók biztonsága a legfontosabb, ha pedig bármi esélye is van a rendbontásnak, a hatóságnak lépni kell. Azt azonban szeretném elmondani, hogy akárhány Newcastle-szurkolóval is beszéltem, nem örültek annak a helyzetnek, amelybe kerültünk. Egyszerűen nem voltunk elég jók a 46 mérkőzés során és hiába játszottunk sok szoros mérkőzést, együtt buktunk el, így az egész szezonunk egy kudarc" - nyilatkozta Coleman, aki vélhetően elhagyja a süllyedő hajót.

A klub komoly anyagi problémákkal küzd, a heti 73 ezer fontot kereső Jack Rodwell például szeptember óta nem lépett pályára, de említhetnénk még tucatnyi elhibázott igazolást, amely 200 millió fontos adósságba lökte a Sunderlandet.

Úgy tűnik tehát, hogy az angol futball egyik legpatinásabb derbijét, a Tyne-Wear Derbyt még hosszú évekig nem rendezik majd meg, hiszen amíg a Newcastle az elmúlt évek egyik legdicsőségesebb eredményéven a PL top10-ért küzd, addig a Sunderland jövője finoman szólva is bizonytalan.

238651