Spanyol foci

Valverde lehet a következő áldozata a hihetetlen elvárásoknak?

A modern futballéra gigászainál már nem érik be egy vagy két trófeával sem. Ha nem húzol be mindent könnyen repülhetsz.

fotó: AS
A katalán gigász lehengerlő játékkal szerezte meg a Copa del Rey-címet a Sevilla ellen és a hétvégi bajnokin a La Liga elsőséget is bebiztosíthatja. Az eredményesség szempontjából tehát nehéz lenne azt mondani, hogy Valverde nem kezdte jól első évét a gárda élén, mégis a spanyol lapok a lehetséges távozásáról hangosak. Ami még meghökkentőbb, hogy a Diario AS szerint a spanyol szakember önként állhat fel a szezon végén, mivel nehezen bírja a rá nehezedő nyomást és nem érez teljes bizalmat.

A Barcelona előző öt edzője
Ernesto Valverde 2017
Luis Enrique 2014-2017
Gerardo Martina 2013-2014
Tito Vilanova 2012-2013
Pep Guardiola 2008-2012

A szombati kupameccs előtt a Mundo Deportivo szellőztette meg, hogy ha nem sikerül a kupadöntőn legyőzni a Sevillát, akkor a vezetőség idő előtt megválna Valverdétől. Erre rácáfolva Messiék nagyon simán 5-0-ra verték az andalúz ellenfelüket, ám a klub irányításában a mai napig nem tudták kiheverni a Roma elleni kudarcot és még a szombati gálázás sem segítette a felejtést. A Copa utáni hangulat nem is volt felhőtlen és elmaradt a nagy ünneplés, bár híresztelések szerint a játékosok kiállnak mesterük mellett.

Az 54 éves edző fő problémája a belső informátorok alapján, hogy nem érzi a bizalmat a klubnál, többek közt a sportigazgató, a volt Liverpool-akadémia vezető Pep Segura részéről. A szurkolók korlátlan szeretetét sem élvezi, hiszen a közösségi média oldalakon folyamatosan kritizálták amiatt, hogy nem rotálja eléggé a keretet és emiatt fáradtak a játékosok.

Azt, hogy végül valóban elhagyja-e a gránátvörös-kékeket hamarosan megtudjuk, persze a sajtónak nem is kellett több, egyes angol források máris összeboronálták az Arsenallal, ahol Arsene Wenger 22 év után átadja a helyét.

[2580888] 2018-04-29 20:45:00 Deportivo La Coruna - Barcelonax;