NFL

Ráharaptunk a 10-es oddsra - tippek a 2018-as NFL Draftra

Csütörtökön kinyitja kapuit a 2018-as NFL-játékosbörze, ennek apropóján pedig két szerkesztőnk útmutatást próbál adni, hogy mikre érdemes fogadni az eseményen.

Vajon 1995 után újra RB neve kerül az 1/1-es cetlire? - Fotó: ESPN

Ki lesz az 1/1?

LuckyLuck: Nagyjából két irányító és egy futó jöhet szóba, a USC-ról Sam Darnold, a Wyomingról Josh Allen és a Penn State-ről Saquon Barkley. Futót elképesztően ritkán visznek el elsőként, legutóbb 1995-ben volt erre példa, amikor a Bengals Ki-Jana Carter nevét írta fel az 1/1 cetlire. A múlt alapján tehát Barkley esélyei csökkentek, de a rá kínált 10-es odds nagyon csábító, de véleményem szerint a Browns esetében nagyobb sansz mutatkozik, hogy írányítót választanak. Darnoldra 1.44, Allenre 2.62 az odds. Én utóbbit preferálom, de igazából nem tudhatjuk Cleveldben, hogy döntenek. Tipp: Josh Allen @ 2.62, bátraknak Barkley.

NitroHUN: Az elmúlt egy hónapban másról sem szóltak a cikkek, mint arról, hogy a Cleveland Sam Darnoldot vagy Josh Allent viszi-e el első helyen. Mivel a két irányító nagyjából 50-50 százalékban lett a Brownshoz passzolva, az Allenre adott 2.62-es odds elég szép. Azonban én inkább húzok egy merészet, és azt mondom: Saquon Barkley 10-es oddsért. Hogy miért? Egybehangzó vélemény, hogy ha John Dorsey nem őt választja, akkor a Giants örömmel fog lecsapni az elmúlt évtized talán legjobb futótehetségére. Mivel a Giants nem nagyon akar ennyire elöl irányítót draftolni, még akár le is tradelhet, a Jets pedig Baker Mayfieldet nézte ki magának. Ez azt jelentené, hogy Barkley választásával még így is maradna nekik egyik kedvenc irányítójuk az 1/4-es helyen, míg ha mondjuk Allent választanák, Barkleynak addigra hűlt helye lesz.

Hány elkapót választanak ki az első körben?

LuckyLuck: Tavaly kelendőek volt a tehetséges elkapók, idén viszont nem olyan erős a felhozatal. Szinte borítékolható, hogy az Alabama kiválósága, Calvin Ridley lesz az első elkapó, aki elkel, de könnyen lehet, hogy csak 10-en kívül. Rajta kívül még leginkább Courtland Sutton, Christian Kirk, James Washington, DJ Moore és D.J. Chark jöhet szóva. Itt 2.5-ös line-t találunk az irodákban, szerintem nagyon a határon lesz. Az én tippem, hogy Ridley és DJ Moore kelnek el az első körben, vagyis under 2.5 @ 1.66

NitroHUN: Az idei felhozatal jó pár év óta a legrosszabb WR-évfolyam. Az egyetlen biztos első körös Calvin Ridley, de extrém esetben még ő is kicsúszhat az első körből. Sok egyforma szintű elkapó van azonban az első kör legvége, és a második kör első felére prognosztizálva, így ez az egyetlen helyzet, ami veszélyeztetheti az undert. Ha ugyanis egy csapat váratlanul korán elviszi Ridley-t, akkor többen is érezhetik, hogy lemaradnak minden jó elkapóról, és így meglehet a 3. Én ennek nem adok akkora esélyt, így az underre megyek.

Hány futót választanak ki az első körben?

LuckyLuck: Itt 1.5 a határ, azaz úgyis szólhatna a kérdés, hogy Barkley-n kívül lesz-e más futó, aki az első körben elkel? Az ugyanis szinte biztos, hogy a Penn State tehetségére lecsapnak, ha nem a Cleveland, akkor valamelyik New York-i gárda. Ridley mellett az LSU-ról Derrius Guice és Georgia-ról Sony Michel esélyesek még az első körre. Több csapatnak is szüksége van futóra, így szerintem legalább két RB elkel, de a hármat sem zárnám ki. Tippem tehát over 1.5 @ 1.50

NitroHUN: Mint azt fentebb említettem, Barkley tuti biztos, így mindössze egy másik csapat kell, hogy futót hozzon az overhez. A legegyértelműbb csapat a Lions lenne, akik a 23-ik helyen nyugodtan kiválaszthatják Guice-t, de mivel korábbi években is lehetett nagy fogásokat találni a 3-4. körben, illetve más csapat nem szenved túlzott futóhiányban, ezért én bekockáztatom az undert 2.50-ért.

Sam Darnold biztosan elkel az első körben. - Fotó: ESPN

Hány irányítót választanak ki az első körben?

LuckyLuck: Akik leginkább szóba jöhetnek, a már említett Darnold és Allen, továbbá Baker Mayfild, Josh Rosen és Lamar Jakscon, esetleg még Mason Rudolph. Hat név, 5.5 a line. Engem meglepne, ha mindannyian csapatot találnának már az első körben. Tippem: under 5.5, viszont ez aligha value 1.40-ért.

NitroHUN: Követem a saját magam által meghatározott trendet, és itt is undert húzok. Az ugyebár viszonylag ismert, hogy 5 irányító emelkedik ki a mezőnyből. Az biztos, hogy a Cleveland és a Jets irányítót fog választani, és amennyiben teheti, így tesz majd a Bills, a Dolphins és a Cardinals is. Ezzel meg is van az 5 irányító. Amennyiben ezek a csapatok bepánikolnak, betradelnek majd egymás elé, de nem látom azt a szituációt, ahol például Luke Falk vagy Mason Rudolph elkelhet az első körben. Ha valaki nagyon irányítót akar későbbi fejlesztés céljából (Saints, Steelers, vagy akár Pats), nyugodtan megteheti ezt majd a 2-3. körben is.

Mikor választják ki Bradley Chubbot?

LuckyLuck: Vélhetően nagyon korán rá kerül egy cetlire az NC State szörnyetegének neve. Azért a minőségi védők mindig kelendőek, szinte nem lehet olyan jóslattal találkozni, ahol ne az első négy hely egyikén menne ki - kivéve NitroHUN szcenárióját. Az 1/1-re 41-es oddsa van, de a reálisabb inkább a 2-3. kör. Nálam erős tipp az under 4.5, igaz, csak 1.40-es odds van rá. 

NitroHUN: Chubb helyzete nagyon speciális: Hiába egy kiemelkedő tehetség, a Cleveland és a Jets biztosan nem fogja kiválasztani. Az egyetlen mód, hogy a top4-be bekerüljön, az a fenti szcenárió, azaz a Cleveland az első helyen Barkley-t viszi, és a Giants jobb híján őt viszi el. Én viszont inkább azt várnám, hogy egy ilyen helyzetben a Giants letrade-el, és egy irányítóra vágyó csapatnak adja az 1/2-t. Chubb így valószínűleg a 6. helyen a Colts birtokába kerül. Fun fact: sok elemző szerint a Colts éppen ezért ment le 1/3-ról 1/6-ra, mert ők is úgy kalkuláltak, hogy Chubb ugyanúgy az övék lehet. Az over 4.5 2.75-ös oddson fogadható.


Ezek tehát NFL fanatikus szerkesztőink tippjei a 2018-as draftra, hozzászólásban pedig várjuk a ti jóslataitokat is.

Ki lesz a 2018/19-es NFL-szezon bajnoka?
New England Patriots 6.00
Green Bay Packers 10.00
Philadelphia Eagles 10.00
Pittsburgh Steelers 11.00
Minnesota Vikings 13.00
Los Angeles Rams 13.00